سهسوته و کاربردی؛ آموزش حرکت و مسیر دادن به خط در افتر افکت!
از ترفندهای کاربردی، راحت عبور نکنیم!
این داستان: حرکت و مسیر دادن به خط در افتر افکت
توی مسیر آموزش موشن گرافیک، به غیراز سیاهی لشکرهایی که فقط به تقلید از دیگران و کپی کردن ایده موشندیزاینرهای معروف بسنده میکنن، کسایی هم هستن که دلشون یه موفقیتِ از ته دل و حقیقی میخواد.
با اینکه گاه و بیگاه، تردید و شک به تواناییهامون میتونه کمی از شتاب رسیدن به این موفقیت کم کنه، اما هممون این حس رو تجربه کردیم. حس خواستن و شک کردن رو! دوست داشتن و مکث کردن رو!
حالا چاره کار چیه؟! چطوری خودمون رو به یه موشندیزاینر حرفهای تبدیل کنیم؟! چیکار کنیم که گردباد دودلی نظم آرزوهامون رو از بین نبره و به این باور برسیم که حتما میتونیم پروژههای بهتری بسازیم…
توی مقالههای قبلی، کلی تکنیک عالی برای کار با افترافکت یاد گرفتیم؛ بله! دقیقا همین تکنیکهای مورچهای و ساده که شاید کمتراز ده دقیقه بتونیم اجراشون کنیم، بینهایت با ارزشن.
پس بهتره برای قدم برداشتن توی این راه تعلل نکنید؛
همه چی رو تمام و کمال نخواید و به خودتون فرصت بدین که اصولی آموزش ببینید؛ هرچند کوتاه!
تکنیک کاربردی این مقاله، حرکت و مسیر دادن به خط در افتر افکت هست که خیلیها منتظرش بودن.
پس این شما و این قدم کوتاه و با ارزشِ امروز:
آموزش حرکت و مسیر دادن به خط در افتر افکت به روایت تصویر!
امروز بهلطفِ این مقاله شما رو با یک پارامتر مهم و کاربردی درافترافکت آشنا میکنیم؛ پارامتری که از انیمیتکردن بین دوتا کیفریم به وجود میاد و حسابی کارتون رو راه میندازه.
همینطور که میدونید، Motion Path به معنای “مسیر حرکت” هست. مسیر حرکتی که مفهومش دقیقا مثل Interpolation مکانیه.
یعنی اینجوری بهتون بگیم که اینترپولیشن مکانیِ ما توی روند ساخت موشن گرافیک، همون موشن پثِ ماست.
حالا سوال اینه که Motion Path اصلا چجوری ایجاد میشه؟ مثل آب خوردن؛ بهوسیله ایجاد دوتا کیفریم!
درواقع موشن پَث، همون حد فاصل بین دوتا کیفریم در افتر افکته اما وقتی اسم مسیر یا همون Path میاد، یه چیزای دیگهای هم به روندِ کار اضافه میشه.
اجازه بدین مثال بزنیم؛ یه نمونهش میشه Mask یا Shape که هردوشون Path دارن. جالبه بدونید که ما میتونیم از پثِ اونها برای موشن هم استفاده بکنیم.
مثلا اگه مطابق با تصویری که در ادامه میبینید، یه Shape دایرهای بکشیم و Path رو اجرا کنیم، میتونیم Path رو کپی کنیم و در نهایت، اون رو روی پوزیشن مدنظر Paste کنیم. البته قبلش دقت کنید که کیفریمِ Spl رو برداشته باشید!
توی روند حرکت و مسیر دادن به خط در افتر افکت چه اتفاقی میفته؟ Shape ما وقتی که روی پوزیشن Paste میشه، دقیقا به Motion Path تبدیل خواهد شد.
اگر ویدیو رو دیده باشید، بهخوبی متوجه میشید که بعداز اجرا کردن فایل، به پروژهمون یه مسیر دایرهای شکل جذاب و هیجانانگیز دادیم که در اون مسیر، بهصورت دایرهوار یا چرخشی حرکت میکنه.
حالا شما فکر کن بنابر هدف ساخت پروژهت یا حتی خلاقیتت، چقدر میتونی روی این قضیه حرکت و مسیر دادن به خط در افتر افکت مانور بدی و کارهای باحال بسازی؛ حتی از موشن گرافیکهای ویدیوهایو و پینترست هم خلاقانهتر…
برای آموزش موشن گرافیک، از باارزشترین داراییت رو خرج کن!
ساعتتون رو نگاه کنید! تماشای این ویدیو یا مطالعه مقاله چقدر ازتون زمان گرفت؟! بیشتر از 10 دقیقه؟مسلما نه.
توی مقالههای مختلف پیش از این، از تکنیکهای جذابی حرف زدیم که زمانتون رو برای ساخت پروژهها جادو میکنن!
مثل مقاله *معجزه Show Layer Controls در کار با نرم افزار افتر افکت!* و یا *با میانبرهای کیبورد از سرعت همیشگیت جلو بزن!*
این یعنی حواسمون بهشدت درگیرِ زمان ارزشمندیه که برای مطالعه این تکنیکها میذارید.
اما خب، دروغ چرا؛ یه وقتایی بعضی از آموزشها جامعتر هستن و ارزشِ این رو دارن که زمان بیشتری رو برای تفهیم مطالبشون قرار بدین.
البته درسته که زمانتون رو خرج میکنید اما، موشن گورو تمام تلاشش رو کرده که دست کم اوایل کار، از جیبتون خرج نکنید! 🙂
دوره آموزش موشن گرافیک رایگان دقیقا به همین خاطر در دسترس شماست!
بزرگترین مزیتش هم اینه که میتونید سوالاتتون رو بعداز آموزش در صفحه دوره بپرسید و منتظر دریافت پاسخ از موشندیزاینرهای حرفهای باشید.
ممنون از آموزشتون. اگر ممکنه در مورد نرم کردن حرکات در افتر هم مقاله ای قرار بدید. به خصوص کار با گراف ادیتور و نکاتش
دقیقا همین طوره. رهرو آنست که آهسته و پيوسته رود