آشنایی با موشن بلور بههمراهِ یک فیلم آموزشی جذاب!
موشن بلور چیست + ویدیویی که بارها خواهید دید!!!
برای اینکه یکهتاز موشن گرافیک بشید و به مرحلهای از عرفان برسید که حتی سلاطینِ سایتهای دریبل و پینترست به نمونه کارهاتون لایک بدن!!، قطعا نیازه که با همدیگه تکنیک موشن بلور رو یاد بگیریم.
توی روند ساخت موشن گرافیکهای جذاب، شما با پدیدههایی روبهرو هستید که باید بهشون تحرک لازم رو بدید؛ این وسط اگه نیاز باشه حرکت متحرکمون از حالت کاملا دیجیتالی خارج بشه و طبیعی بهنظر بیاد، بایداز ترفندهایی استفاده کنید که ازقضا، موشن بلور هم یکی از اون ترفندهای کاربردیه!
آموزش موشن بلور در افتر افکت؛ این خلاقیت ارزش تجربه دارد!
تا اینجای کار، میدونید که موشن بلور قابلیتی هست که حس “سرعت” و “واقعیت” رو برای مخاطب ملموستر میکنه. استفاده از Motion Blur در افتر افکت، پریمیر و نرمافزار فتوشاپ هم بسیار کاربردیه که توی دوره جامع آموزش موشن گرافیک بیشتر راجع بهش صحبت کردیم.
پس معطل نکنید!
همین الان افتر افکت رو باز کنید و همگام با ویدیو، یکی از جذابترین تکنیکهای موشن گرافیک رو تجربه کنید:)
مطابق با ویدیو، ما یک تایتل باکس( Title Box)داریم که معمولا توی آزموشهامون ازش استفاده میکنیم؛ اینجا هم قراره ایشون رو بهعنوان آبجکت(Object) درنظر بگیریم و تاثیر فعال بودنِ Motion Blur رو عمیقتر ببینیم!
همینطوری که توی تصویر پایین میبینید، این حالتِ غیرشفاف و تاری که آبجکتِ ما توی اوج حرکتش میگیره، بخاطر موشن بلور هست.
Motion Blur در کل دوتا حالت داره:
حالت اول، فعال بودن حالت موشن بلور برای کل لایههای یک کامپوزیشن هست که ما میتونیم به اختیارِ خودمون این گزینه رو فعال یا غیرفعال کنیم.
حالت دوم هم مربوط به تکتک لایههاست که میتونیم اونجا هم همین کار رو انجام بدیم؛ یعنی فقط برای لایه دلخواهمون حالت Motion Blur رو فعال یا غیرفعال درنظر بگیریم.
حالا به نظرتون استفاده از تکنیک Motion Blur در افتر افکت کلا چه فایدهای داره؟
یا یه سوال جالبتر! استفاده نکردن از Motion Blur باعث میشه چی رو از دست بدیم؟!
ساخت موشن گرافیک با موشن بلور یا بدون موشن بلور؛ مسئله این است!
واقعیت اینه که خیلی وقتا یک آبجکت، توی اوجِ حرکت و سرعتی که براش تعریف شده، قرار داره؛ دقیقا شبیه به موس توی تصویرِ پایین!
اینجا گزینه Motion Blur برای آبجکتِ ما فعاله و یک حالت محوی بهش داده که وقتی غیرفعالش میکنیم، به همون صورت شفافِ قبلی درمیاد.
ویدیو رو ببین تا بهتر متوجه بشی!
پس وقتی شما داری یک پروژه گرافیکی رو به یک صحنه واقعی یا برشی از فیلم اضافه میکنی، بهتره بدونی که توی دنیای واقعی، وقتی چیزی سریع حرکت میکنه( اوج سرعتشه!)، قطعا توی حالت “بلور” قرار میگیره.
اما اگه Motion Blur غیرفعال باشه، نتیجه کار کاملا دیجیتال و متعهد به پردازشهای گرافیکی میشه؛ این یعنی بیخیال واقعیت! بیخیال حرکتِ طبیعی و باورپذیر برای مخاطب! چیزی که یه موشندیزاینر حرفهای هرگز نمیپذیره.
از هیجانِ موشن بلور در بازی تا غوغای Motion Blur در عکاسی!
توی قسمتهای قبلی بهخوبی متوجه شدیم که وقتی Motion Blur رو برای آبجکتمون فعال کنیم، نتیجه کار به واقعیت نزدیکتره؛ برای همین جالبه بدونید که از موشن بلور در بازی و عکاسی هم کلی استفادههای اینچنینی میشه!
توی بازیهای ویدیویی، Motion Blur بهعنوان یک ویژگی گرافیکی، به گیمرها حس جذابی میده؛ مثل اینکه دقیقا داری اون بازی رو زندگی میکنی!!!
حرکتهای سریع و تند و تیز توی حالت تار یا بلور، میتونه بیاندازه “واقعی” اتفاق بیفته و هیجان اون بازی رو حسابی بالا ببره.
تکنیک موشن بلور در عکاسی هم کاربرد داره و باعث شده تماشای عکسها، تثبیت حقیقیترین قاب از زندگی باشه.
مخصوصا در عکاسی ورزشی که عکاس میتونه اوج سرعت دونده یا اتوموبیلی رو با شات دوربینش ثبت کنه، استفاده از Motion Blur یه ضرورت بیچونوچرا محسوب میشه!
این نمونه هارو حتما ببینید و به قدرت Motion Blur توی جذب مخاطب بیشتر از قبل ایمان بیارین:)
حالا شما بهمون بگید؛ با تکنیک Motion Blur چه خلاقیتی رو چاشنی پروژههای گرافیکیتون میکنید؟!
یا بهتر بگیم، جذابترین ایدهای که در اینباره به ذهنتون میرسه چیه؟
منتظر نظراتتون هستیم!
این تایتل رو بگذارید تلگرام خیلی خفنه
لطفا آموزش نرم کردن و واقعی تر کردن حرکات در افتر را هم بذارید. ممنون از ویدئوهای خوبتون