دسته‌بندی نشده

7 گام برای ساخت ویدیوی موشن گرافیک + پاسخ به چند سوال متداول

توی این مقاله 7 گام برای ساخت یه ویدیوی موشن گرافیک عالی گفته میشه تا بتونین به راحتی به کمک این مقاله و راهنمایی هایی که بهتون توی این مقاله میکنیم یه ویدیوی موشن گرافیک جذاب برای خودتون یا مشتریتون بسازین یا اگه علاقه مند به ساخت ویدیوی موشن گرافیک برای کسب و کارتون هستین، متوجه بشین که یه تیم موشن گرافیکی برای ساخت یه ویدیو چه کارهایی انجام میده. در آخر هم به چندتا سوال متداول که معمولا ممکنه برایتون پیش بیاد، پاسخ دادیم.

[title text=”فرآیند تولید ویدیوی موشن گرافیک” tag_name=”h2″]

ویدیوی موشن گرافیک، ویدیوی کوتاه و متقاعد کنندای هستش که می تونه به راحتی مفاهیم، ​​محصولات و خدمات رو به تصاویر حرکتی ساده و جذاب تبدیل کنه. ویدیوی موشن گرافیک برای به اشتراک گذاشتن ایده‌ها توی مدت زمان کوتاه و با استفاده از تصاویر و محتوای پر زرق و برق و مفید هستش.

توی این مقاله ما درباره فرآیند تولید ویدیوی موشن گرافیک و نحوه کنار هم قرار دادن تمام قطعات اون برای ساخت یه ویدیوی موشن گرافیکی صحبت میکنیم.

[title text=”1. طرح کلی پروژه”]

هر ویدیوی موشن گرافیک با گفتگو درباره یه ایده شروع میشه. تیم محققین استودیو موشن گرافیک با شما صحبت می کنه تا بتونه تا حد امکان درباره محصول، خدمات یا مشکل شما اطلاعات به دست بیاره. توی این مرحله همچنین باید بازار رو ارزیابی کرد تا بهترین روش برای رسوندن پیام مناسب به بهترین شکل به مخاطبای هدف رو بشه، کشف کرد.

[ux_image id=”19018″]

[title text=”2. سناریو و کانسپت پروژه”]

سناریو و یا همون فیلمنامه یه عنصر حیاتی توی ساخت یه ویدیوی موشن گرافیک هستش. قبل از اینکه حتی یه تصویر برای ویدیوی موشن گرافیکتون ساخته بشه، لازمه که برای رسیدن به کانسپت پروژه تون باهاتون صحبت بشه.

تیم خلاق یه استادیو ساخت ویدیوی موشن گرافیکی، اول به یه کانسپت مناسب برای ویدیو میرسن بعد اونو به یه فیلمنامه کامل تبدیل میکنن. نکته کلیدی اینه که پیام ویدیو رو به ساده ترین و جامع ترین روش به مخاطبان هدف خودمون برسونیم.

[ux_image id=”19025″]

[title text=”3. موود بورد و استوری بورد (Mood Board & Storyboard)”]

استودیوی ساخت ویدیو موشن گرافیک، چندین تابلوی حالت (نوعی کولاژ که از تصاویری که برای نمایش یه سبک یا مفهوم خاص استفاده میشه) برای شما ارسال میکنن و یه استوری بورد رو برای ویدیو شما ترسیم میکنن که نشون میده فیلمنامه چه جوری اجرا میشه. (صحنه به صحنه)

[ux_image id=”19027″]

[title text=”4. سبک و تصاویر پروژه”]

توی مرحله بعد، استودیو 2 تا 3 تصویر سفارشی و تمام رنگی رو برای شما ارسال میکنه که به شما ایده دقیقی از ظاهر ویدیوی موشن گرافیک نهایی به شما میده. بسته به ویدیوی شما، این ممکنه شامل متن، کاراکترها، پس‌زمینه، نمادها و موارد دیگه باشه. بعد از اینکه اونا رو تایید کردین، استودیو داستان کامل رو با تصاویر نهایی ایجاد میکنه. این فرآیند شامل طراحی تمامی شخصیت ها و محیط های موجود توی ویدیو موشن گرافیک شما میشه.

[ux_image id=”19029″]

[title text=”5. صداگذاری”]

لازمه که جذاب ترین صداهای مردانه یا زنانه با لهجه مناسب برای ویدیوی موشن گرافیک مورد نظرتون انتخاب بشه و مهمه که ویدیوی شما سرعت مناسبی داشته باشه. صدای عالی پیام ویدیو رو تقویت می کنه و می تونه افراد رو به دنیای متفاوتی ببره.

[ux_image id=”19030″]

[title text=”6. انیمیشن”]

بعد از تایید فیلمنامه و استوری بورد، به سمت عملی کردن و به تصویر کشیدن کلمات باید رفت. مراحل ساخت انیمیشن شامل ساخت تصاویر لازم برای نشون دادن پیام به مخاطب میشه. این مرحله نیاز به توجه زیادی به جزئیات داره و توی هر مرحله باید تصاویر ایجاد شده ، حتما مفهوم اولیه رو منعکس کنه.

[ux_image id=”19032″]

[title text=”7. پست پروداکشن و تجدید نظر”]

این مرحله ای هستش که به ویدیوی موشن گرافیک شما ظاهر نهایی رو میده. بعد از تولید باید فرآیند کامل برای ویرایش، میکس صدا، موسیقی پس زمینه و گرافیک انجام بشه. این مراحل جز مراحل یک سوم پایانی یه ویدیو موشن گرافیکی هستش. بعد از نهایی شدن ویدیو، اون رو برای بازخورد و نظر گرفتن برای شما ارسال میشه و هر گونه تغییر لازم انجام میشه.

آخر هم، ویدیوی شما آماده میشه تا اون ویدیوی موشن گرافیکیتون رو با جهان به اشتراک بزارین.

[title text=”سوالات متداول برای فرآیند ساخت ویدیوی موشن گرافیک” tag_name=”h2″]

[title text=”مرحله پیش تولید توی فرآیند ساخت یه ویدیوی موشن گرافیک چیه؟”]

تولید، فرآیند واقعی ساخت ویدیو موشن گرافیک هستش. پس، پیش تولید همه چیز قبل از اون رو شامل میشه. تحقیق، گفتگوهای مفهومی و فیلمنامه نویسی همگی بخشی از فرآیند پیش تولید هستن. تولید به طور رسمی وقتی شروع میشه که تصاویر بصری شروع به شکل گرفتن میکنن.

[title text=”پست پروداکشن چیه؟”]

پست پروداکشن مرحله نهایی تولید انیمیشن هستش. هر چیزی که بعد از پایان تولید اصلی ویدیو انجام میشه رو پست پروداکشن میگن. این شامل پرداخت نهایی انیمیشن، ویرایش، اضافه کردن موسیقی متن و جلوه های صوتی میشه. بعد از آماده شدن ویدیو برای به اشتراک گذاری، می‌تونین اون رو توی قالب و ابعادی متناسب با کانال‌های مجازی و پلتفرم های مختلف رندر کنین.

[title text=”اصطلاح “Pipeline” توی تولید ویدیوی موشن گرافیک چیه؟”]

pipeline تولید انیمیشن و ویدیوی موشن گرافیک اساساً جریان کار هستش و یه نظم خیلی خاص توی این کار وجود داره که باید طبق اون حرکت کرد.که شامل موارد زیر میشه:

  • تحقیق و پژوهش
  • کانسپت و مفهوم
  • سناریو
  • سبک
  • استوری برد
  • صداگذاری
  • انیمیشن
  • موسیقی متن و جلوه های صوتی
  • ویدیو کامل شده
  • تایید نهایی

[title text=”عوامل اصلی تاثیرگذار روی قیمت تولید ویدیوی موشن گرافیک چیه؟”]

معمولاً قیمت تولید ویدیوی موشن گرافیک بر اساس موارد زیر متفاوت هستش:

  • کیفیت کار (پیچیدگی و جزئیات انیمیشن چقدر هستش؟)
  • نوع تصویر سازی (تصاویر سه بعدی زمان خیلی بیشتری می برن و پس گرون تر از دو بعدی هستن)
  • تصاویر
  • موسیقی (سفارشی یا آماده؟)
  • صدا FX
  • هنرمند گوینده و صدا پیشه
  • زمان ویدیو
  • چقدر سریع به اون نیاز دارین

[title text=”چه جوری بهترین سبک رو برای ساخت ویدیو موشن گرافیک برندمون انتخاب کنیم؟”]

بسته به اهداف بازاریابی شما، ما یا هر استودیو موشن گرافیکی دیگه ای، نمونه هایی (از جمله ویدیوهای قبلی) رو برای شما ارسال می کنه که ممکنه فکر کنه می تونه برای کسب و کار شما مناسب باشه و شما طبق اون نمونه ها انتخاب خودتون رو انجام میدین.

[title text=”آیا توی ساخت ویدیو موشن گرافیک میشه از رنگ ها و ویژگی های خاص برند استفاده کرد؟”]

کاملا! ما همیشه از فونت ها، آرم ها، رنگ ها، یا سایر استانداردهای برند مورد نظر برای تطبیق بیشتر ویدیو تبلیغاتی با اون برند یا شرکت استفاده میکنیم.

[title text=”من تصاویر خاص خودم رو دارم. میشه از اونا توی ویدیو موشن گرافیک استفاده کرد؟”]

خیلی کوتاه میتونم بگم، بله!

فقط بعضی وقتا لازمه که تصاویر توی قالب مقیاس پذیر (وکتور) ایجاد بشه تا بتونیم با اونا کار کنیم تا به صورت ویدیویی واضح به نظر برسن.

بعضی وقتا تصاویری که طراحی و ایجاد میشن به این شکل ساخته نمیشن و استفاده از اونا توی ویدیو موشن گرافیک باعث میشه که کیفیت ویدیو کم بشه. با این حال، اگه بتونیم تصویر رو توی قالب برداری دوباره ایجاد کنیم، این امکان وجود داره که بتونیم از اونا استفاده کنیم.

[title text=”بعد از پایان تولید ویدیو، پشتیبانی انجام میشه؟”]

بله حتما. استودیوها همه فایل‌های پروژه ها رو ذخیره می‌کنن تا در صورت تمایل به انجام هرگونه تغییر یا تنظیم توی آینده، بشه این کارو انجام داد. این تغییرات ممکنه زمانی اتفاق بیوفته که لوگو یا شعار برند شما تغییر کنه.

[title text=”میشه برای نوشتن سناریو یا مفهوم پروژه به یه شرکت کمک کنین؟”]

حتما، ما و یا هر استودیو دیگه ای می‌تونه درباره سناریو و یا ایجاد یه مفهوم و پیام بازاریابی شما به شما کمک کنه.

[title text=”اگه من از قبل سناریو خودم رو داشته باشم، میشه از اون توی ساخت ویدیو استفاده کرد؟”]

بله حتما! ما یا هر استودیو موشن گرافیک دیگه ای به شما کمک می کنه اون سناریو رو ویرایش کنین و مطمئن بشین که به عنوان یه ویدیوی موشن گرافیک به خوبی کار می کنه. خیلی از سناریوهای ارائه‌شده به خوبی نوشته شدن، اما چون بدون در نظر گرفتن انیمیشن توی ذهن نوشته شدن، مناسب نیستن و احتیاج به ویرایش دارن. ما قطعا خوشحال میشیم که به شما کمک کنیم که چیزی که توی ذهن دارین رو به تصویر کشیده بشه.

[title text=”میشه ویدیوی لایو اکشن یا تصویربرداری از صفحه رو با ویدیوی موشن گرافیکمون ترکیب کنیم؟”]

بله، حتما.

[title text=”از چه نرم افزاری برای تولید ویدیو موشن گرافیک استفاده میشه؟”]

برای ساخت ویدیوهای موشن گرافیک از نرم افزار استاندارد صنعتی موجود توی بازار استفاده میشه که مجموعه محصولات Adobe هستن. این نرم افزارها شامل نرم افزار Photoshop و Illustrator برای ایجاد تصاویر، After Effects برای انیمیشن و جلوه‌ها و Premiere برای ویرایش و نهایی‌سازی پروژه هستن.

[title text=”چند نفر معمولا توی فرآیند تولید ویدیو موشن گرافیک شرکت دارن؟”]

افرادی که توی ساخت یه ویدیو موشن گرافیک شرکت دادن معمولا شامل یه مدیر خلاق که پروژه رو مدیریت می کنه، یه فیلمنامه نویس، دو انیماتور دوبعدی، هنرمند استوری بورد، 2 تصویرگر، هنرمند صداگذار، طراح صدا و تدوینگر میشه.

[title text=”پروسه تولید یه ویدیو موشن گرافیک معمولا چقدر طول می کشه؟”]

اکثر پروژه ها از ابتدا تا انتهاش معمولا بین 6 تا 8 هفته زمان می بره.

[title text=”ویرایش توی مراحل ساخت یه ویدیو معمولا چندبار انجام میشه؟”]

برای هر مرحله معمولا 2 ویرایش رایگان وجود داره، به جز مرحله صداگذاری و گوینده که 1 ویرایش داره.

با این حال، میشه با قیمت توافقی بازبینی ها و ویرایش های نامحدودی داشت.

توجه داشته باشین که:
به محض اینکه مرحله ای تصویب بشه، نهایی شده تلقی میشه.
مثلا، اگه توی مرحله انیمیشن هستیم، نمی تونیم به عقب برگردیم و تغییراتی توی فیلمنامه ایجاد کنیم. ساختن یه ویدیو موشن گرافیک مثل ساختن یه خونه هستش. وقتی پنجره‌های خونه گذاشته میشه، به رنگ‌آمیزی دیوارها میرسیم و زمان، پول و کار مورد نیاز برای بازگشت به عقب و تغییر جای پنجره‌ها تقریبا غیرممکنه. به همین دلیله که ما قبل از حرکت به مرحله بعدی مطمئن می شیم که همه چیز نهایی و تایید شده و مشکلی برای رفتن به مرحله بعدی وجود نداره.

[title text=”سخن پایانی” tag_name=”h2″]

توی این مقاله یاد گرفتیم که 7 گام مهم برای رسیدن به یه ویدیو موشن گرافیک عالی وجود داره که باید یکی یکی انجام و تایید بشه تا بتونیم به مرحله بعدی برسیم و در نهایت یه ویدیو موثر برای کسب و کارمون داشته باشیم. توی همه مراحل ساخت ویدیو لازمه که کارفرما کنار موشن دیزانر حضور داشته باشه تا طبق نظر و خواسته و تایید اون ویدیو تبلیغاتی دلخواهش ساخته بشه.

اگه این مقاله رو دوست داشتین، اونو با دوستاتون به اشتراک بزارین و اگه سوالی داشتین زیر همین مقاله از ما بپرسین.

یادتون نره که، اگه میخواین ویدیو موشن گرافیک برای خودتون و مشتریتون بسازین و مشکل دارین، موشن گورو به شما کمک میکنه تا موشن گرافیک رو سریع و تخصصی یاد بگیرین. فقط کافیه به قسمت محصولات آموزشی سایت برید، اونجا کلی آموزش رایگان داریم. آموزش موشن گرافیک جامع هم داریم که میتونین با اون به یه موشن دیزاینر همه فن حریف تبدیل بشین.

اگه هم برای کسب و کارتون نیاز به یه ویدیو موشن گرافیک قوی دارین، همین امروز سفارش موشن گرافیک خودتونو ثبت کنین.

با دادن امتیاز به این مقاله، خودتون پنج تا ستاره بگیرین!

[avans-post-rate]

نوشته های مشابه

‫15 دیدگاه ها

  1. سلام، خیلی عالی
    فقط میخواستم درخواست کنم مقاله هایی که بیشتر راجع به کسایی که میخوان وارد حوزه موشنگرافیک بشن بیشتر بذارید
    تشکر

  2. خیلی خوب بود
    اگه میشه یه مقاله هم در رابطه با اصطلاحات موشن گرافیکی توی سایت قرار بدید

  3. کاش یه چیزی فراهم میکردید وقتی به سوال یا کامنت مون پاسخی داده میشه نوتیفیکیشن یا پیام بفرسته سایت

  4. پشتیبانی از اون مواردی هست که هم در آموزش دیدن کاربرد داره و هم در سفارش کار دادن.

  5. هر کدوم از اینا کار یه فرد جداست ولی متاسفانه ما تو ایران باید همه رو با هم انجام بدیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا