بهترین نرم افزار موشن گرافیک در سال 2023 – راهنمای نهایی
ما با تجربه ای که از ساخت انیمیشن های مختلف کسب کردیم، 25 نرم افزار موشن گرافیک عالی رو توی این مقاله بهتون معرفی میکنیم.
همون طور که میدونین، امروزه هیچ کمبودی توی نرم افزارهای موشن گرافیک وجود نداره. ولی با این حال، انتخاب ایده آل و مناسب نرم افزار موشن گرافیک، بستگی به تجربه شما و نوع محتوایی که تولید می کنین داره. توی این مقاله ما قصد داریم نرم افزارهایی که برای ساخت موشن گرافیک استفاده میشن، از جمله بعضی از نرم افزار های مورد علاقه و پر کاربرد این صنعت و همچنین نرم افزارهای کمتر شناخته شده که توی پروژه های خاص تری استفاده میشن، رو بهتون معرفی کنیم.
بعد از خوندن این مقاله، اطلاعات کافی و کاملی از نرم افزارهای موشن گرافیک خواهین داشت که میتونین متناسب با نیازهاتون نرم افزار موشن گرافیک مورد نظرتون رو برای یادگیری انتخاب کنین.
ما موارد زیر رو برای هر نرمافزار موشن گرافیک توضیح میدیم:
- ویژگی های قابل توجه
- مزایا و معایب
- موارد استفاده
- پروژه های قابل توجه
اگه تازه وارد دنیای انیمیشن شدین، توصیه می کنیم این مقاله رو از دست ندین.
اولین نرم افزار موشن گرافیک: Adobe After Effects
Adobe یه نیروی غالب توی دنیای موشن گرافیکه و افتر افکت جزء مهمی از پلتفرم های طراحیه که دارای بیش از 20 برنامه برای عکاسی، ویدیو، وب، UX و … هستش. شبکه مبتنی بر ابر این نرم افزار، یه محیط ایده آل برای استودیوها و سازندگانیه که با رسانه های مختلف کار می کنن.
افتر افکت (After Effects) یه نرم افزار موشن گرافیک استاندارد صنعتیه که به طور گسترده برای انیمیشن، جلوه های ویدیویی و ترکیب بندی و همچنین برای جان بخشیدن به عناصر گرافیکی استاتیک استفاده میشه.
تولیدکنندگان محتوای ویدیویی، از افتر افکت برای اضافه کردن اجزایی مثل متن، انیمیشن و جلوه های ویژه، استفاده می کنن. این نرم افزار مملو از جلوه های داخلیه و چون به طور گسترده توی صنعت استفاده میشه، تعداد بی نهایت قالب قابل دانلود داره.
افتر افکت اشیا رو از طریق تبدیل به هم (به جای انیمیشن فریم به فریم سنتی) متحرک می کنه. طراحان توی این نرم افزار کنترل کاملی روی اشیا دارن.
مزایا نرم افزار موشن گرافیک افترافکت:
افتر افکت ضروری ترین نرم افزار موشن گرافیک موجود هستش و نیاز به زمان زیادی برای یادگیری کامل داره. اما چون یه نرم افزار همه کاره و بخشی از اکوسیستم Adobe هستش، توصیه می کنم این نرم افزار رو حتما یاد بگیرین. تقریباً همه مشاغل توی انیمیشن، فیلمسازی و تولید ویدیو نیاز به افتر افکت و سایر برنامهها توی Adobe Creative Cloud دارن.
مهم ترین مزیت این نرم افزار موشن گرافیگ، ویژگی های به ظاهر بی پایانش هستش و به دلیل استفاده زیاد این نرم افزار برای افراد بیشماری توی این صنعت، تعداد زیادی آموزش آنلاین ازش توی اینترنت موجوده.
معایب نرم افزار موشن گرافیک افترافکت:
افتر افکت یه نرم افزار موشن گرافیک ضروریه که دارای ویژگی ها و مزایای زیادی هستش اما یادگیری اون کار سختیه. تسلط بر افتر افکت نیاز به ساعت ها تجربه عملی داره.
با این که این نرم افزار مزیت ها و کاربرهای زیادی داره اما برای ساخت گرافیک های سه بعدی طراحی نشده. اگه هدف اصلی شما ساخت گرافیک سه بعدی هستش باید از نرم افزار های دیگه ای برای این کار استفاده کنین.
موارد استفاده افتر افکت:
- صحنههای مقدماتی – ساخت بیشتر سکانسهای معرفی توی فیلمها و سریال ها
- Animated Line Work – رنگ کردن شیء با قلم موی متحرک روی صفحه
- شرحها – نوشتن متن بر روی ویدیو توی افتر افکت
- لوگوهای متحرک – زندگی دادن به لوگوی شرکت
- Transitions – استفاده از لایهها، ماسکها و فیلها برای ایجاد صحنههای متحرک توی انیمیشن
- انیمیشن والد – دنبال کردن حرکت لایه والد برای یه لایه
پروژه های قابل توجه انجام شده توی افتر افکت:
افتر افکت تقریباً توی همه دنیای دیجیتال وجود داره. از متن توی یه سوم انتهایی یه برنامه تلویزیونی گرفته تا جلوههای بصری توی موزیک ویدیوها و لوگوهای متحرک توی رسانههای اجتماعی و ویرایشگر ویدیو و … ، که برای ساخت اونا از افتر افکت استفاده میشه.
بعضی از فیلم ها و برنامه های تلویزیونی قابل توجهی که از افترافکت استفاده کردن عبارتن ا زسریال مردگان متحرک (The Walking Dead)، جنگ ستارگان: نیرو برمیخیزد (The Force Awakens)، بازی اندر ( Enders Game) و پیشتازان فضا (Star Trek). یکی از نمادینترین نمونهها، مقدمه یکی از محبوبترین نمایشهای نتفلیکس، سریال چیزهای عجیب (Stranger Things) هستش. عنوان قرمز نئون، لایههای همپوشانی و سطوح مختلف با استفاده از نرمافزار متحرک گرافیکی بسیار همهکاره Adobe ایجاد شده. میتونین اونو توی ویدیو پایین ببینین.
دومین نرم افزار موشن گرافیک: Cinema 4D
Maxon Cinema 4D یه نرم افزار گرافیکی سه بعدی با قابلیت بالاس. این پلتفرم انتخاب مناسبی برای طراحان گرافیک متحرک حرفه ای و حتی آماتورها هستش. با اینکه رابط کاربری آسونی داره، اما نرم افزار فوق العاده قدرتمندیه و قادر به تولید انیمیشن های سه بعدی باورنکردنی هستش.
یکی از دلایل محبوبیت سینما فوردی، قابلیت های یکپارچه سازی نرم افزار هستش. فایل های برداری از Illustrator، PDF و SVG به صورت یکپارچه توی سینما فوردی آپلود میشن. این پلتفرم همچنین رابط کاربری عالی و آسونی داره و باعث شده به یه نرم افزار موشن گرافیک ضروری برای طراح های سه بعدی تبدیل بشه.
ویژگی های نرم افزار موشن گرافیک سینما فوردی:
مدلسازی سهبعدی بخش مهمی از طراحی موشن گرافیک سه بعدی هستش. سینما فوردی به ما کنترل کامل بر اشیاء سه بعدی و نحوه مشاهده اونا رو میده. همچنین قلم سه بعدی به طراحان این امکان رو میده که بدون نیاز به تغییر ابزار، نقاط، لبه ها و سطوح رو آزادانه ایجاد، انتخاب، حرکت یا حذف کنن. با ویژگیهای ضروری سینما فوردی، میتونین مشهای خودتون رو دیجیتالی بکشین، صاف کنین، برش بدین و بچسبونین.
طراحان موشن گرافیک به دلیل ویژگیهای باورنکردنی این نرم افزار موشن گرافیک خیلی به اون علاقه مند شدن. سینما فوردی شامل ابزارهای داخلی انیمیشن کاراکتر، فریم کلیدی و کی فریم خودکار برای متحرک سازی تقریباً هر شی و ساخت آسون ریگ های انعطاف پذیر بر اساس تنظیمات از پیش تعیین شده توسط انیماتورهای حرفه ای هستش. ویژگیهای سینما فوردی بیپایانه و از اونجایی که رابط کاربری این پلتفرم بسیار کاربرپسنده، نرمافزار حتی برای مبتدیان هم قابل استفاده و آسونه.
مزایا نرم افزار موشن گرافیک سینما فوردی:
مهم ترین مزایای استفاده از سینما فوردی قابلیت های نرم افزار و ادغام اون با سایر برنامه هاس. یه گردش کار ساده و روون به طراحان این امکان رو میده که به راحتی آثار هنریشون رو با برنامه های دیگه ایجاد کنن و با سینما فوردی اونا رو به مدل های سه بعدی تبدیل کنن. اگه به دنبال ایجاد یه گرافیک سه بعدی با کیفیت بالا توی کمترین زمان ممکن هستین، سینما فوردی بهترین گزینه برای شماست.
معایب نرم افزار موشن گرافیک سینما فوردی:
قیمت نرم افزار موشن گرافیک مدل سازی سه بعدی مثل سینما فوردی، متاسفانه ارزون نیستش. اما توی کشور ما ایران این نرم افزارها تقریبا میشه گفت رایگان و به راحتی قابل استفاده اس.
موارد استفاده از سینما فوردی:
- جلوه های بصری – ابزارهای شگفت انگیز ردیابی حرکت C4D اون رو به گزینه ای عالی برای هنرمندان VFX تبدیل می کنه.
- تبلیغات – بسیاری از آژانسها از C4D استفاده میکنن تا تبلیغات خودشون رو با رندرهای محصول، آرمهای سه بعدی و گرافیکهای حرکتی به نمایش بذارن.
- تجسم معماری – ابزارهای مدل سازی و رندر نرم افزار، اون رو به انتخابی محبوب برای شرکت های معماری تبدیل کرده.
- توسعه محصول – استودیوهای طراحی معمولاً از سینما فوردی استفاده می کنن تا قبل از تولید، محصول رو به مشتریان خودشون نشون بدن.
پروژه های قابل توجه انجام شده توی سینما فوردی:
فیلم های بی شماری توی سینما فوردی مدل سازی و رندر شدن. تعدادی از اونا عبارتن از: دختری با خالکوبی اژدها (The Girl with the Dragon Tattoo)، انتقامجویان: پایان بازی (Avengers End Game)، مرد عنکبوتی ۳ (Spider-Man 3) و ترون: میراث (Tron Legacy).
افزایش هنر سه بعدی از طریق تبادل NFT ها، سینما فوردی رو به مرحله جدیدی توی این صنعت برده. بعضی از محبوبترین چهرههای هنر رمزنگاری از فتوشاپ و سینما فوردی برای خلق آثار انتزاعی خودشون استفاده میکنن.
سومین نرم افزار موشن گرافیک: Adobe Premiere Pro
Adobe Premiere Pro نرمافزار ویرایش ویدیو با قابلیتهای قدرتمند، رابط کاربری عالی و ابزارهای پیشرفته اس. پریمیر یکی دیگه از بخش های عالی مجموعه Adobe هستش. این نرم افزار حرفه ای ویرایش فیلم توسط طراحان موشن گرافیک برای تولید محتوای ویدیویی با کیفیت بالا استفاده میشه. پریمیر برای افرادی که خواهان یه رویکرد غیرخطی سنتی برای ویرایش ویدیو هستن، استفاده میشه.
ویژگی های نرم افزار موشن گرافیک پریمیر:
پریمیر دارای بسیاری از ویژگی های باورنکردنیه که به طور خاص برای طراحان گرافیک متحرک مناسب هستش. توی پنل Essential Graphics، الگوهای گرافیکی حرکتی از پیش ساخته شده برای کمک به سرعت بخشیدن به گردش کار وجود داره. توی این نرم افزار میتونین از افزودن متن، گرافیک ساده یا انیمیشن های از پیش تعیین شده تنها با چند کلیک، استفاده کنین و همچنین توی پریمیر قابلیت سفارشی سازی کامل اندازه و موقعیت ویدیوتون رو دارین.
ساخت موشن گرافیک اصلی رو نمیشه توی پریمیر انجام داد، اما این نرم افزار به عنوان ستون فقرات پیش تولید توی فتوشاپ، ایلاستریتور، یا ویرایش های پس از تولید توی افتر افکت عمل می کنه.
مزایای کار با نرم افزار پریمیر:
حتی به عنوان یه محصول مستقل، پریمیر یه نرم افزار ویرایش ویدیو چشمگیر هستش. پریمیر همچنین جزئی از اکوسیستم برنامه های Adobe Creative Cloud هستش که میشه گفت مهمترین مزیت پریمیره. خیلی از طراحان گرافیک متحرک هنوز هم پریمیر رو برای انجام کارهاشون انتخاب میکنن چون پریمیر با سایر برنامه های طراحی به راحتی کار میکنه و قابلیت های اشتراک گذاری بین اعضای تیم رو داره که این یه مزیت بزرگ موقع کار با پریمیر هستش.
معایب کار با نرم افزار پریمیر:
خوبه که بدونین پریمیر مقدار قابل توجهی از RAM رایانه شما رو اشغال می کنه و برای کار با پریمیر بهتره که حداقل 8 گیگابایت فضای خالی داشته باشین.
موارد استفاده از نرم افزار پریمیر:
پریمیر توی صنعت برای ویرایش ویدیو استفاده میشه و بهترین انتخاب برای سازندگانیه که محتوای ویدیویی تولید میکنن. ویرایش هایی از جمله افزودن عنوان، انیمیشن، صدا، دستکاری رنگ و نور و … به راحتی توی نرم افزار پریمیر قابل انجامه. با اینکه سایر برنامه های Adobe توی تولید موشن گرافیک خیلی مهم هستن، اما پریمیر به عنوان پایه و اساس پروژه هستش.
پروژه های قابل توجه با نرم افزار پریمیر:
به احتمال زیاد اگه ویدیویی رو به صورت آنلاین ببینین، توی پریمیر تولید شده. حتی استودیوهای بزرگ فیلم، برای ویرایش فیلمهاشون به Adobe روی اوردن. بعضی از فیلمهای پرفروشی که از پریمیر استفاده کردن عبارتن از: پروژه فلوریدا (A Florida Project)، ددپول (Deadpool) و دختر گمشده (Gone Girl).
چهارمین نرم افزار موشن گرافیک: Adobe Animate
Animate (قبلاً Adobe Flash) نرم افزار گرافیکی متحرک پیشرو توی صنعت هستش که برای طراحی انیمیشن های دو بعدی و گرافیک های برداری استفاده میشه. با کار با نرم افزار انیمیت (Animate) میتونین به طور یکپارچه با اکوسیستم برنامه های قدرتمند Adobe هم کار کنین.
نرم افزار انیمیت (Animate) به طراحان اجازه میده تا گرافیک های برداری و انیمیشن های تعاملی بسازن و بعد به راحتی و مستقیماً توی برنامه های وب، حتی با یه API جاوا اسکریپت به اشتراک بذارن.
ویژگی های محبوب نرم افزار موشن گرافیک انیمیت (Animate):
برخلاف افتر افکت و پریمیر، نرم افزار انیمیت (Animate) تنها مخصوص به تولید موشن گرافیک هستش. این نرم افزار گرافیکی به شما کمک میکنه تا انیمیشن های تعاملی طراحی کنین، به شخصیت ها و تبلیغات بنری جان ببخشین و محتوای آموزش الکترونیکی (اینفوگرافیک) تولید کنین.
مزایای کار با نرم افزار موشن گرافیک انیمیت (Animate):
نرم افزار انیمیت (Animate) به شما این امکان رو میده که کارتون رو به طور مستقیم از نرم افزار، توی هر پلتفرمی که تصور رو میکنین منتشر کنین. همچنین پروژه های تولید شده توی انیمیت (Animate) رو میتونین با سایر برنامه های Adobe ادغام کنین. شما میتونین انیمیشن ها رو به HTML Canvas، WebGL، Flash/Adobe AIR و SVG بفرستین.
عضویت توی Creative Cloud یه مزیت بزرگه اما نرم افزار انیمیت (Animate) به عنوان یه نرم افزار مستقل هم بسیار مفید عمل میکنه.
معایب کار با نرم افزار موشن گرافیک انیمیت (Animate):
نرم افزار انیمیت (Animate) برای انیمیشن های دو بعدی هستش و برای مدل سازی سه بعدی باید از نرم افزاری مثل Cinema 4D استفاده کنین. در گذشته، یکی از بزرگترین محدودیت های ساخت انیمیشن توی Adobe Flash (قبلا این نرم افزار به این اسم شناخته میشد)، سازگاری با دستگاه های مختلف مدرن، به ویژه محصولات اپل بود. Adobe نرم افزار موشن گرافیک رو به انیمیت (Animate) تغییر داد تا جذابیت بیشتری داشته باشه و HTLM5 رو توی خودش جای بده.
موارد استفاده از نرم افزار موشن گرافیک انیمیت (Animate):
- کارتون های متحرک – انیمیت (Animate) به طراح گرافیک متحرک، اجازه سفارشی سازی کامل روی اشیاء برداری میده و اونها رو زنده می کنه.
- انیمیشنهای تخته سفید – آموزشهای تخته سفید و ویدیوهای توضیحدهنده رو توی انیمیت (Animate) ایجاد کنین و مستقیماً توی پلتفرمهای دلخواه خودتون به اشتراک بذارین.
- محتوای YouTube – یوتیوب پر از محتوای ایجاد شده با نرم افزار انیمیت (Animate) هستش، چون این نرم افزار قابلیت های باورنکردنی داره.
- انیمیشن فریم به فریم – افراد مبتدی ترجیح میدن با فریم کار کنن (مثل افتر افکت) تا اینکه بخوان شکل اشکال رو تغییر بدن.
- محتوای وب تعاملی – افزودن فایلهای GIF و انیمیشنها به وب رو میشه مستقیماً با Adobe Animate انجام داد.
پروژه های قابل توجه با نرم افزار موشن گرافیک انیمیت (Animate):
بسیاری از کارتونهای مورد علاقه ما توی ادوبی فلش ساخته شدن که الان به نام انیمیت (Animate) شناخته میشه. بعضی از موفقترین اونها «ماجراهای راکی و بولوینکل»، «انیمانیاکها» و «آورتور» بودن. بعد از تغییر نام این نرم افزار توی سال 2016، Adobe Animate همچنان یه انتخاب محبوب برای کاریکاتوریست های انیمیشن توی سراسر جهان هستش.
پنجمین نرم افزار موشن گرافیک:Mocha Pro
Mocha Pro توسط Boris FX یه ابزار ضروری برای جلوه های بصری پیشرفته و کارهای پاکسازی نامرئی هستش. این نرم افزار معمولا توسط طراحان حرفه ای انیمیشن به عنوان یه افزونه برای پریمیر و افترافکت استفاده میشه.
ویژگی های محبوب نرم افزار موشن گرافیک موکا:
متخصصان گرافیک متحرک بسیار ماهر از موکا (Mocha Pro) بخاطر ویژگی های پیشرفته اون استفاده می کنن. ابزارهای ردیابی مسطح، روتوسکوپی و پوشاندن نرم افزار به طراحان کمک می کنه تا محیط رو توی انیمیشن های خودشون بهینه کنن.
مزایای کار با نرم افزار موشن گرافیک موکا:
موکا یه استاندارد عالی برای متحرک سازی هستش. یکی از بهترین جنبه های موکا اینه که به عنوان یه محصول پلاگین، مستقل و داخلی توی افتر افکت استفاده میشه.
معایب کار با نرم افزار موشن گرافیک موکا:
با توجه به کاری که موکا برای انجام اون طراحی شده، معایب زیادی نداره. به طور کلی شکایات زیادی از طراحان گرافیک متحرک درباره موکا نمیشنوین. تنها نقطه ضعف اون قیمتش هستش، که برای داخل ایران رایگانه.
موارد استفاده از نرم افزار موشن گرافیک موکا:
- ردیابی حرکت – قابلیتهای ردیابی قدرتمند موکا به هنرمندان موشن گرافیک اجازه میده تا به راحتی آهنگی رو انتخاب کرده و محتوا رو با تصویر دلخواه خودشون جایگزین کنن. این نرم افزار موقع جایگزینی لوگوی مشتری یا تصاویر بازاریابی توی یه انیمیشن هم مفید هستش.
- پاکسازی – انیمیشن ها رو میشه با موکا عالی ساخت. حتی میتونین از فتوشاپ برای درست کردن و اصلاح فریم ها استفاده کنین (اگه که با Adobe راحت تر هستین) و بعد فریم ها رو به انیمیشن تون برگردونین.
- حل کننده دوربین سه بعدی – ماژول حل دوربین موکا برای گرفتن اطلاعات ردیابی سطح دو بعدی و تبدیل اون به فضای سه بعدی استفاده میشه. هنرمندان موشن گرافیک میتونن با این نرم افزار انیمیشن های سه بعدی رو به فیلم های اکشن زنده اضافه کنن.
- حذف اشیا – موکا توی حذف اشیاء ناخواسته از یه عکس، ساده تر و کارآمدتر از افتر افکت هستش.
پروژه های قابل توجه با نرم افزار موشن گرافیک موکا:
موکا فقط بین متخصصان گرافیک متحرک محبوب نیستش. هنرمندان جلوه های ویژه فیلم هالیوود از ویژگی های ردیابی حرکت برای VX پیشرفته استفاده می کنن. بعضی از فیلمها و برنامههای تلویزیونی مهم که از این نرم افزار استفاده کردن عبارتن از هابیت (The Hobbit)، بردمن (Birdman)، قوی سیاه (Black Swan)، هری پاتر (Harry Potter) و جنگ ستارگان (Star Wars).
ششمین نرم افزار موشن گرافیک:Adobe Photoshop
فتوشاپ یه ابزار طراحی ضروری برای تولیدکنندگان محتوایی هستش که توی رسانه های مختلف کار می کنن. فتوشاپ نرم افزاری نیستش که تصاویر رو متحرک کنه، اما بهتریننرم افزار برای تنظیم تصاویر هستش، به خصوص اگه توی اکوسیستم Adobe کار می کنین. همچنین فتوشاپ یه نرم افزار ضروری برای افرادیه که قصد دارن توی زمینه گرافیک های متحرک کار کنن.
ویژگی های محبوب نرم افزار فتوشاپ:
توی نرم افزار فتوشاپ امکان ایجاد تصاویر متحرک با ابزار Timeline وجود داره، اما این نرم افزار بیشتر برای حذف اشیا و انجام تنظیمات رنگ توی یه تصویر و … استفاده میشه.
مزایای کار با نرم افزار فتوشاپ:
بزرگترین مزیت فتوشاپ زمانی مشخص میشه که از سایر محصولات Adobe مثل افتر افکت و پریمیر هم به طور همزمان با فتوشاپ میخواین استفاده کنین. ورود و خروج گرافیک از فتوشاپ توی Creative Cloud به صورت یکپارچه و بدون کوچکترین ایرادی اتفاق می افته. چون فتوشاپ به طور گسترده ای توی دنیای طراحی استفاده میشه، حتی اگه با نرم افزار های دیگه Adobe هم کار نکنین، توی استفاده از یه نرم افزار دیگه به مشکل بر نمیخورین.
معایب کار با نرم افزار فتوشاپ:
عیبی جز هزینه اولیه برای خرید این نرم افزار وجود نداره که این مشکل مختص افراد خارج از کشور هستش. توی ایران این نرم افزار به صورت رایگان قابل دانلود و استفاده اس و خوبه بدونین که هیچ نرم افزار ویرایش تصویر دیگه ای وجود نداره که به اندازه فتوشاپ قدرتمند باشه پس دنبال جایگزینی برای این نرم افزار نباشین.
موارد استفاده از نرم افزار فتوشاپ برای بهبود انیمیشن:
- فیلترها – با افزودن یه لایه روی تصویر، اشیا رو سیاه و سفید کنین، روشن کنین، تاریک کنین. فتوشاپ در مورد تنظیم ظاهر تصاویر، امکانات بی نهایتی رو ارائه میده.
- رنگ پر کردن – اضافه کردن رنگ به اجزای یه شی یا پس زمینه.
- ماسک کردن – قدرت فتوشاپ با ماسک کردن به طور کامل نمایش داده میشه. ماسک به شما این امکان رو میده که عناصری رو که میخواین تغییر بدین جدا کنین، در حالی که سایر قسمت های قاب رو دست نخورده میمونن.
- حذف اشیا – ابزارهایی مثل پاک کن جادویی، تمبر کلون و قلم موی درمان نقطه ای، از هوش مصنوعی برای حذف پیکسل های ناخواسته استفاده می کنن و فضا رو با اجزایی پر می کنن تا شبیه الگوهای رنگی اطراف بشه.
پروژه های قابل توجه با نرم افزار فتوشاپ:
فتوشاپ توی تولید بیشماری فیلم و سریال ها به روشهای مختلف مورد استفاده قرار گرفته. از تبلیغات گرفته تا هر چیزی که فکرش رو بکنین، توسط فتوشاپ انجام شده.
اولین فیلمی که از فتوشاپ استفاده کرد، فیلم هیجان انگیز «The Abyss» توی سال ۱۹۸۹ بود. انیماتورها از نسخه اولیه این نرم افزار برای رندر کردن شاخک های هیولا موقع بیرون آمدن از آب استفاده کردن.
هفتمین نرم افزار موشن گرافیک:Adobe Illustrator
Illustrator از نظر انجام کار برای موشن گرافیک شبیه فتوشاپ هستش. با اینکه شما توی این نرم افزار انیمیشن نمی سازین، اما بخش مهمی از کار موشن گرافیک توی این نرم افزار انجام میشه. ایلاستریتور برای ایجاد تصاویر برداری استفاده میشه و برنامه پیشرو برای ساخت لوگو و آیکون هستش.
بسیاری از طراحان گرافیک متحرک که بازاریابی برندهای مختلف رو انجام میدن، طرح هایی رو توی ایلاستریتور می سازن و گرافیک ها رو برای افزودن انیمیشن به اونا، وارد افتر افکت می کنن. این نرم افزار به سازندگان کنترل کامل بر روی اشکال، رنگ، جلوه ها و تایپوگرافی میده و باعث شده این نرم افزار به یه برنامه استاندارد صنعتی برای طراحی تبدیل بشه.
چگونه هنرمندان موشن گرافیک از ایلاستریتور استفاده می کنن؟
ایجاد گرافیک برداری توی ایلاستریتور یکی از ساده ترین راه ها برای طراحان گرافیک متحرک برای ساخت لوگوها، آیکون ها و محتوای وب متحرک هستش. نرم افزار Adobe به ایلاستریتور اجازه میده تا به راحتی با افتر افکت همکاری کنه تا تصاویر به انیمیشن تبدیل بشه.
مزایای کار با نرم افزار موشن گرافیک ایلوستریتور:
گردش کار ایلاستریتور و افتر افکت یه روش معمول توی صنعت موشن گرافیک هستش. ایلاستریتور به شما کنترل کامل بر ساخت اشکال رو میده و افتر افکت تصاویر برداری رو زنده و متحرک می کنه. کار توی Adobe Creative Cloud همیشه سودمنده و چون این ترکیب بسیار مورد استفاده قرار میگیره، برای مطابقت با نیازهای طراحان حرفهای موشن گرافیک، اصلاح شده.
معایب کار با نرم افزار موشن گرافیک ایلوستریتور:
بزرگترین شکایتی که از طراحان گرافیک میشنویم، میزان فضاییه که ایلاستریتور توی رایانه اشغال میکنه. اگه از یه پردازنده قدیمی استفاده می کنین، ایلاستریتور عملکرد CPU شما رو قطعا فلج می کنه.
یکی دیگه از معایب، زمان بر بودن تسلط روی ایلاستریتور هستش. ایجاد تصاویر برداری با کیفیت بالا با صرف نظر از نرم افزاری که انتخاب می کنین کار آسونی نیستش.
موارد استفاده از نرم افزار ایلاستریتور برای ایجاد موشن گرافیک:
- لوگوهای متحرک – برندها به لوگوهایی نیاز دارن که برجسته باشن. ایلاستریتور به شما کمک میکنه تا لوگوهای سفارشی بسازین و به افتر افکت یا نرم افزار موشن گرافیک انتخابی خودتون وارد کنین و اونو متحرک کنین.
- محتوای وب منحصر به فرد – ایلاستریتور مسئول بخش بزرگی از طرح هاییه که به صورت آنلاین می بینین. این نرم افزار به شما امکان سفارشی سازی کامل رو برای ایجاد تبلیغات خیره کننده، پست های رسانه های اجتماعی و سایر محتوای ضروری برای وب میده.
- آیکون های متحرک – نمادها یکی از بهترین راه ها برای درگیر نگه داشتن کاربران و جذب اونا هستن. آیکون های برداری رو میتونین توی ایلاستریتور طراحی کنین و به صورت یکپارچه به یه نرم افزار دیگه بفرستین تا تبدیل به انیمیشن بشن.
هشتمین نرم افزار موشن گرافیک:Autodesk Maya
Maya یه برنامه گرافیکی سه بعدی کامپیوتری پیشرفته هستش که برای توسعه بازی های ویدیویی، گرافیک های سه بعدی، انیمیشن ها، تلویزیون و سایر جلوه های بصری پیچیده استفاده میشه. این نرمافزار میتونه مدلهای سنگین رو برای توسعه شخصیتها و محیط سهبعدی واقعی بسازه و با این ویژگی باعث شده توی صنعت بازیهای ویدیویی بسیار محبوب بشه.
قابلیت های نرم افزار مایا:
مایا یه نرمافزار طراحی گرافیکی فوقالعاده قدرتمند هستش که معمولاً برای مدلسازی سهبعدی، انیمیشن، شخصیتها و رندر و سایهزنی سهبعدی استفاده میشه.
مزایای کار با نرم افزار مایا:
نرم افزار مایا به عنوان یکی از بهترین ابزارها برای ساخت انیمیشن شناخته شده. رویکرد آزاد مایا به مدلسازی سه بعدی، کنترل حرکت و جلوههای رنگ، اون رو به انتخابی محبوب برای صنعت فیلم تبدیل کرده.
معایب کار با نرم افزار مایا:
مایا معمولاً به عنوان یه ابزار قدرتمند توصیف میشه که کارهای سخت و پیچیده رو آسون می کنه. اما مهارت توی این نرم افزار نیاز به زمان و تمرین زیادی داره.
موارد استفاده از نرم افزار مایا برای موشن گرافیک:
- MASH Procedural Effect – طراحان گرافیک از ابزار MASH برای ایجاد انیمیشن های طراحی حرکتی همه کاره با شبکه های گره رویه ای استفاده می کنن.
- نوع سه بعدی – لوگوها و دنباله های عنوان رو با نوع سه بعدی مایا تایپ کنین.
- Adobe Live Link – مایا معمولاً همراه با افتر افکت برای ساخت موشن گرافیک استفاده میشه. پیوند زنده Adobe بین این دو نرم افزار به طراحان اجازه میده تا تغییراتی توی مایا ایجاد کنن و نتایج اون رو همون موقع توی افتر افکت ببینن.
پروژه های قابل توجه انجام شده با نرم افزار مایا:
اکثر استودیوهای برتر انیمیشن از مایا برای خلق بعضی از شناخته شده ترین شخصیت های انیمیشنی که تاکنون ساخته شدن استفاده می کنن. رزومه انیمیشن هایی که با مایا ساخته و برنده اسکار شدن بی نظیره که میتونیم به انیمیشن یخ زده (Frozen) و مرد عنکبوتی: در میان دنیای عنکبوتی (Spider-Man: Into the Spider-Verse) اشاره کنیم.
نهمین نرم افزار موشن گرافیک:Nuke by Foundry
اگر تا به حال یه فیلم هالیوودی با بودجه بالا با جلوههای ویژه باورنکردنی تماشا کردین، پس با ابزار قدرتمند ترکیببندی، Nuke آشنا شدین. هنرمندان جلوههای بصری توی ویرایش بعد از تولید، از نیوک (Nuke) استفاده میکنن تا جلوههای خاص سکانس ها رو با کیفیت بالا بتونن بسازن.
ویژگیهای نرم افزار موشن گرافیک نیوک:
نیوک و افتر افکت معمولاً با همدیگه مقایسه میشن چون هر دوی اونا نرم افزار ترکیبی هستن، با این حال، نیوک برای هنرمندان جلوه های بصری پیشرفته مناسب تر هستش. در حالی که نیوک قادر به تولید موشن گرافیک هستش اما افتر افکت انتخاب بهتری برای این کاره.
مزایای استفاده از نرم افزار نیوک برای ساخت موشن گرافیک:
نرم افزار نیوک برای گرافیکهای متحرک طراحی نشده اما، میتوان از اون کنار برنامههایی مثل افتر افکت و سینما فوردی برای ایجاد تصاویر باورنکردنی استفاده کرد. شما میتونین از نیوک برای جلوه های بصری استادانه یا اضافه کردن جزئیات دقیق به انیمیشن ها استفاده کنین. نیوک میتونه موشن گرافیک رو عالی تر کنه اما برای طراحی انیمیشن به تنهایی مناسب نیستش.
معایب استفاده از نیوک برای ساخت موشن گرافیک:
گردش کار از نرم افزار نیوک به سایر نرم افزار های موشن گرافیک مشکل هستش. اکثر طراحان از فتوشاپ و ایلاستریتور برای ایجاد متن، اشکال و اشیاء استفاده می کنن، بعد اونا رو به یه نرم افزار ترکیبی برای متحرک سازیشون وارد میکنن. وارد کردن و خارج کردن توی نرم افزار نیوک، لایهها رو به هم میریزه . ولی در مقابل استفاده از افتر افکت موقع کار با گرافیکهای برداری فرآیندی بسیار یکپارچهتر و بدون مشکلی رو ایجاد میکنه.
موارد استفاده از نرم افزار نیوک توی موشن گرافیک:
اول از همه باید بدونین که نیوک به عنوان ابزار ترکیب نهایی برای جلوه های بصری پیشرفته استفاده میشه.
- جلوه های CG – ترکیب بندی جلوه های بصری و توالی 2 بعدی و سه بعدی.
- تکمیل انیمیشنهای تکراری – نیوک از یادگیری ماشینی برای تکمیل انیمیشنهایی که معمولاً ساعتها طول میکشه، استفاده میکنه.
فیلم های قابل توجه ویرایش شده با نرم افزار نیوک:
نیوک نقش بزرگی توی ترکیب جلوه های ویژه بازی تاج و تخت داشته. از توماس شلسنی، سرپرست VFX یا Image Engine نقل شده که میگه: «وقتی از نزدیک دنریس که روی پشت دراگون پرواز میکنه نشون داده میشه و ذراتی که در حال پرواز هستن و صدای ابرهایی از کنار اون میگذرن، همه اینها با نرم افزار نیوک انجام شده.»
دهمین نرم افزار موشن گرافیک:Houdini from SideFX
Houdini یه نرم افزار سه بعدیه که برای مدل سازی، ریگ، انیمیشن، VFX، توسعه ظاهر، نورپردازی و رندر استفاده میشه.
ویژگی های نرم افزار هودینی:
این نرم افزار توی تولید شبیه سازی ها و حرکات سیال مثل ابرها، دود، آتش، مایعات و پارچه استفاده میشه.
مزایای استفاده از نرم افزار هودینی برای موشن گرافیک:
ابزارهای هودینی برای ایجاد جلوه های واقعی با حرکات سیال عالی هستن. اگه دنبال یه همچین چیزی برای انیمیشن های سه بعدی هستی، هودینی یه انتخاب عالیه.
معایب استفاده از نرم افزار هودینی برای موشن گرافیک:
تسلط بر نرم افزار هودینی کار راحتی نیستش. هودینی یه نرم افزار رویه ای هستش به این معنی که از کد و الگوریتم برای ایجاد جلوه های بصری استفاده می کنه، به همین دلیله که توی ایجاد توالی های پیچیده و شبیه به زندگی بسیار عالی عمل میکنه.
موارد استفاده از نرم افزار هودینی توسط طراحان موشن گرافیک:
- ساختارهای رویهای – با گردش کار مبتنی بر گره هودینی، طراحان گرافیک حرکتی میتونن نقاط، خطوط، سطوح و حجمها رو ایجاد کرده و اونا رو برای ایجاد حرکات باورنکردنی به هم متصل کنن.
- Motion FX – ابزارهای رویهای هودینی به طراحان اجازه میده تا موشن گرافیکی بسازن که ساخت اون به صورت دستی غیرممکنه. پس از تسلط بر نرم افزار هودینی، ایجاد حرکات پیچیده برای شما ساده میشه.
پروژه های قابل توجه ایجاد شده با نرم افزار هودینی:
هودینی معمولاً توی تولید بازی های ویدیویی برای صرفه جویی توی زمان ساخت محتوایی مثل جاده ها، حصارها، پوشش گیاهی، روستاها و غیره استفاده میشه. بعضی از معروف ترین بازی هایی که از هودینی برای ساخت اونا استفاده شده عبارتن از فار کرای (Farcry)، مافیا 2 (Mafia 2)، قتلگاه (Killzone) و گوست ریکان: سرزمینهای وحشی (Ghost Recon Wildlands).
یازدهمین نرم افزار موشن گرافیک:Unreal Engine
بازی های ویدیویی تاثیر زیادی بر نرم افزارهای گرافیکی حرکتی داشتن. یکی از پیشرفتهترین ابزارهای ایجاد فضای سهبعدی برای ساخت تصاویر واقعی و تجربههای بی نظیر، Unreal Engine هستش. این نرم افزار توی سال 1998 توسط اپیک گیمز طراحی شد و اولین بار توی بازی ویدئویی تیراندازی اول شخص Unreal این شرکت به نمایش گذاشته شد.
ویژگی های نرم افزار آنریل انجین برای ساخت موشن گرافیک:
آنریل انجین در ابتدا برای تولید بازیهای ویدئویی تیراندازی اول شخص طراحی و ساخته شد، اما توی طول سالها توسعهدهندگان ویژگیهایی رو برای استفاده طراحان گرافیک متحرک به اون اضافه کردن. رندر بدون معطلی این نرم افزار به گرافیستکاران اجازه میده تا فوراً تغییرات و تنظیماتی لازم رو توی اشیاء سه بعدی ایجاد کنن. آنریل انجین راه حل جامعی برای ساخت موشن گرافیک نیستش، اما این نرم افزار ابزاری عالی برای بهبود انیمیشن ها هستش.
مزایا کار با نرم افزار آنریل انجین:
بسیاری از طراحان گرافیک متحرک پس از ساخت انیمیشن توی افتر افکت از آنریل انجین استفاده می کنن. زوایای دوربین، تنظیم فوکوس، افزودن لوازم جانبی یا راهاندازی رویدادها رو میشه توی ویرایش بعد از تولید توسط آنریل انجین انجام داد.
شاید براتون جالب باشه که بدونین این نرم افزار توی خارج از کشور رایگان هستش.
معایب کار با نرم افزار آنریل انجین:
آنریل انجین ابزار جامعی برای موشن گرافیک به خصوص موقع کار با طرح های ساده نیستش. اما این نرم افزار میتونه با محصولات Adobe به خوبی کار می کنه و میتونین از ابتدا تا انتها انیمیشن رو با کمک اون بسازین.
همچنین یادگیری آنریل انجین خیلی سخته و برای تسلط روی این نرم افزار باید زمان زیادی بذارین.
موارد استفاده از نرم افزار آنریل انجین توی موشن گرافیک:
- محتوای CG – موتور Unreal یه راه حل عالی برای تولید تریلرها و تبلیغات کامپیوتریه.
- تولید لوگوی سه بعدی پیشرفته – بسیاری از آژانس ها از موتور Unreal برای ایجاد تصاویر پیچیده توی لوگو استفاده می کنن.
پروژه های قابل توجهی که از آنریل انجین استفاده کردن:
بسیاری از طراحان بازی های ویدیویی از نرم افزار node-base برای ایجاد محیط های پیچیده استفاده می کنن. آنریل انجین آنقدر پیشرفته شده که تونسته دامنه استفاده اش رو به فیلم و تلویزیون برسونه، به ویژه توی مندلورین، دیزنی از این نرم افزار استفاده کرده.
دوازدهمین نرم افزار موشن گرافیک:The Blender Project
Blender یه نرم افزار رایگان و منبع باز مدل سازی و رندر سه بعدی هستش. این پلتفرم همه کاره بیشتر به دلیل ابزارهای پیشرفته مجسمه سازی، جلوه های بصری آماده تولید، انیمیشن های با کیفیت بالا، ریگینگ و مدل سازی دوبعدی/سه بعدی شناخته شده.
ویژگی های نرم افزار بلندر برای موشن گرافیک:
بلندر معمولا برای انیمیشن شخصیت ها استفاده میشه. شخصیتهای ثابت توی نرم افزار بلندر با قاببندی کلیدی و ابزارهای مخصوص راه رفتن، جان میگیرن.
مزایای کار با نرم افزار موشن گرافیک بلندر:
علاوه بر رایگان بودن، این نرمافزار دارای هزاران ابزار عالی برای موشن گرافیک هستش. این نرم افزار یه انتخاب عالی برای پوسته کردن، شبیه سازی سیال و شبیه سازی ذرات هستش. به طور کلی میشه گفت بلندر گزینه مناسبی برای هنرمندان موشن گرافیکه.
معایب کار با نرم افزار موشن گرافیک بلندر:
بلندر ابزارهای زیادی داره که میتونه شما رو گیج کنه. کار کردن توی Blender UI نیاز به زمان داره تا به اون عادت کنین. منوهای نرم افزار بلندر گسترده هستن اما کاملاً قابل تنظیم ان.
نحوه استفاده از نرم افزار بلندر برای موشن گرافیک:
- Rigging – یه مدل رو به صورت یکپارچه با ابزارهای ریگینگ، بلندر به یه شخصیت قابل حمل تبدیل کنین.
- Motion Paths – ابزار Motion Path Blender به طراحان این امکان رو میده که حرکت نقاط رو به عنوان مسیر روی یه سری فریم تجسم کنن.
پروژه های قابل توجهی که از نرم افزار بلندر برای ساخت اونا استفاده شده:
در حالی که بلندر مثل نیوک و مایا رزومه ای از فیلم های هالیوودی نداره ولی این نرم افزار توی تعدادی از تبلیغات و فیلم های کوتاه استفاده شده. شرکت خودروسازی ایتالیایی فیات توی سال 2009 از بلندر برای تبلیغات تلویزیونی برزیل استفاده کرد. بلندر همچنین توی فیلم های انیمیشن کوتاه محبوبی مثل اسپرینگ (Spring)، نسل بعدی (Next Gen) و انیمیشن شستشوی کیهانی (Cosmos Laundromat) استفاده شده.
سیزدهمین نرم افزار موشن گرافیک:ZBrush from Pixologic
ZBrush یه ابزار مجسمه سازی دیجیتال هستش. این نرم افزار از یه ابزار اختصاصی “pixol” استفاده می کنه که اطلاعات نور، رنگ، مواد، جهت گیری و عمق رو برای نقاط هر شی ذخیره می کنه. اگر تازه وارد مدل سازی سه بعدی شدین، زیبراش یه نرم افزار مقدماتی عالی برای شماست.
ویژگی های نرم افزار زیبراش برای موشن گرافیک:
با اینکه زیبراش تنها برای مجسمه سازی و نقاشی ساخته شده اما به هنرمندان گرافیک متحرک کمک میکنه تا صفحه های متحرک و ژست های متحرک ایجاد کنن، موقعیت های دوربین رو ذخیره کنن و انیمیشن ها رو با موسیقی همگام کنن.
مزایای نرم افزار زیبراش:
استفاده از این نرمافزار بسیار ساده اس، اگه دنبال اضافه کردن مدلسازی سه بعدی به طراحی های خودتون هستین، این نرمافزار نرم افزار کاملی برای شماست.
معایب نرم افزار زیبراش:
هنرمندان موشن گرافیک پیشرفته معمولاً در صورت استفاده از سایر نرم افزارهای مدل سازی حرفه ای با نمای پرسپکتیو زیبراش مشکل دارن. در واقع باید به سیستم دوربین این نرم افزار عادت کنین.
زیبراش راه حلی برای ساخت یه موشن گرافیک کامل نیستش، اما از این نرم افزار میتونین برای ساخت مدل های سه بعدی کمک بگیرین.
نحوه استفاده از زیبراش توی موشن گرافیک:
- مجسمه های دیجیتال – مدل سازی شخصیت چیزیه که زیبراش توی اون معروفه. به لطف فناوری داخلی “pixol” ایجاد چهره با جزئیات بسیار به صورت سه بعدی به طرز شگفت آوری با این نرم افزار آسون هستش.
- مدلسازی ارگانیک – ابزارهای مدلسازی توی زیبراش برای ساخت اشیاء واقعی هم عالی هستن.
پروژه های قابل توجهی که از نرم افزار زیبراش برای ساخت اونا استفاده شده:
زیبراش معمولاً برای تولید مدل های سه بعدی استفاده میشه و بعد اون مدل وارد موتورهای بازی میشه. بعضی از معروف ترین استودیوهای بازی مثل ILM، Weta Digital، Epic Games و Electronic Arts از زیبراش استفاده میکنن. برخی از بازی های قابل توجهی که از این نرم افزار استفاده کردن هم عبارتن از: خدای جنگ (God of War)، چرخدندههای جنگ (Gears of War) و اساسینز کرید (Assassins Creed).
چهاردهمین نرم افزار موشن گرافیک:TurbulenceFD from Jawset
ایجاد حرکات سیال توی موشن گرافیک خیلی انجام میشه. TurbulenceFD ابزاری عالی برای افزودن آتش، دود، بخار، گرد و غبار، ابرها و سایر جلوه های واقعی به انیمیشن هاس. این نرم افزار به صورت پلاگین برای سینما فوردی و LightWave 3D هستش.
ویژگی های پلاگین TurbulenceFD برای موشن گرافیک:
پلاگین TurbulenceFD یه ابزار گرافیکی جامع برای ساخت موشن گرافیک نیستش، اما برای اضافه کردن حرکات سیال پیچیده مفیده. ایجاد این افکت ها به صورت دستی بدون استفاده از نرم افزار تقریبا غیرممکنه. این نرم افزار از ریاضیات و برنامه نویسی پیچیده برای شبیه سازی افکت های واقع گرایانه و سیال یه صورت سه بعدی استفاده می کنه.
مزایای استفاده ازپلاگین TurbulenceFD برای موشن گرافیک:
گنجوندن پلاگین TurbulenceFD به همراه استفاده از نرمافزاری مثل سینما فوردی میتونه یه انیمیشن بی نظیری خلق کنه و توی زمان ساخت انیمیشن هم صرفهجویی کنه. اگه دنبال افکتهای این چنینی هستین، این نرمافزار برای شما فوقالعاده اس.
معایب استفاده از پلاگین TurbulenceFD برای موشن گرافیک:
در حالی که پلاگین TurbulenceFD یه پلاگین شگفت انگیزه، اما خیلی محدوده و نصب و استفاده از اون زمانی معقوله که در حال ایجاد انیمیشن های سه بعدی باشین و نیاز به حرکات سیال داشته باشین.
نحوه استفاده از پلاگین TurbulenceFD توی موشن گرافیک:
- افزودن جلوهها به لوگوها – آتش، دود، بخار رو به آرمها و مواد بازاریابی اضافه کنین تا کاربران رو جذب محتوای تجاری خودتون کنین.
- ایجاد افکت های واقعی سیال – ترکیب افکت های سیال طبیعی میتونه انیمیشن ها رو به طور چشمگیری عالی تر کنه.
پانزدهمین نرم افزار موشن گرافیک:Cavalry
Cavalry یه نرم افزار انیمیشن دو بعدیه که معمولاً به عنوان جایگزین برای افترافکت استفاده میشه. این نرم افزار نسبتا جدیده اما هیجان زیادی رو توی جامعه طراحی موشن گرافیک ایجاد کرده.
ویژگی های نرم افزار موشن گرافیک Cavalry:
مانند افتر افکت، نرم افزار Cavalry به طور خاص برای ساخت موشن گرافیک ایجاد شده. این برنامه قدرتمند مملو از ابزارهایی برای ایجاد طرح های مختلف بدون معطلی برای انیمیشن شخصیت ها، تبلیغات، موبایل، تجسم داده ها، رابط کاربری و توسعه بازی هستش.
مزایای نرم افزار موشن گرافیک Cavalry:
Cavalry برای رقابت با نرم افزار افتر افکت طراحی شده. انیماتورها نرم افزار Cavalry رو ایجاد کردن، تا انیمیشنهای دو بعدی هوشمندتر، آسونتر و سریعتر ساخته بشن.
منتقدان افتر افکت میگن که افتر افکت بیش از حد سفت و سخت هستش که این باعث میشه از جریانهای کاری پویا دور بشه. Cavalry هنوز توی مرحله آزمایشه (احتمالاً به همین دلیله که به صورت رایگان توی دسترسه) اما توسعه دهندگان اون قول دادن که روزی این نرم افزار قادر خواهد بود که هر کاری که افتر افکت میکنه رو با فرایند ساده تری انجام بده.
مزایای Cavalry نسبت افتر افکت اینه که اقدامات رو خودکار می کنه و چندین عنصر رو به طور همزمان مدیریت می کنه تا سرعت کلی تولید رو افزایش بده. Cavalry راه حل های نوآورانه ای رو توی جاهایی که افترافکت مشکل داره ارائه میده.
معایب نرم افزار موشن گرافیک Cavalry:
طرفداران از جمله توسعه دهندگان این نرم افزار جدید بدون شک برای جایگزینی این نرم افزار برای ساخت موشن گرافیک هیجان زده هستن. با این حال، این نرم افزار هنوز در حال توسعه اس و در حال حاضر تمام قابلیت های افتر افکت رو نداره.
این نرم افزار جدید موشن گرافیک ممکنه آینده طراحی موشن گرافیک باشه، اما هنوز نمیتونه جایگزین برای افتر افکت به حساب بیاد.
پروژه های قابل توجه طراحی شده با نرم افزار موشن گرافیک Cavalry:
Cavalry تنها چند ساله که طراحی شده و توی هیچ فیلم، نمایش تلویزیونی یا کمپین تبلیغاتی بزرگی استفاده نشده.
شانزدهمین نرم افزار موشن گرافیک:SynthEyes by Andersson Technologies
SynthEyes برنامه ایه که برای هندسه، ردیابی مسطح، تثبیت و ضبط حرکت استفاده میشه. از سال 2003، سینت آیز با حجم باورنکردنی ابزارهای مفید، به هنرمندان VFX کمک کرده تا پروژه هایی با کیفیت بالا ایجاد کنن. این نرم افزار معمولاً همراه با صفحه سبز استفاده میشه اما برای بهینه سازی عکس های انیمیشن هم مفیده.
ویژگی های نرم افزار سینت آیز برای موشن گرافیک:
هنرمندان موشن گرافیک از سینت آیز برای بهینه سازی عکس ها با ردیابی دوربین سه بعدی استفاده می کنن. این نرم افزار مملو از ویژگی های مفیدیه که تجربه بهتری رو برای موشن گرافیک ایجاد می کنه.
مزایای کار با نرم افزار سینت آیز:
تعداد ویژگی های سینت آیز واقعاً قابل توجه هستش. این نرم افزار یه برنامه بسیار قدرتمنده که به بیش از 25 برنامه مختلف دو بعدی و سه بعدی رو پوشش میده.
معایب کار با نرم افزار سینت آیز:
قابلیت های سینت آیز غیرقابل انکاره و تعداد ویژگی های اونم بسیار زیاده. ولی برای استفاده حداکثری از سینت آیز و برای یادگیری ابزارهای قدرتمند موجود توی برنامه، باید زمان زیادی بذارین.
نحوه استفاده از سینت آیز برای موشن گرافیک:
- درج اشیاء متحرک – به طور یکپارچه کاراکترها یا اشیاء رو به یه محیط سه بعدی اضافه کنین.
- حذف اشیاء – اشیاء ناخواسته رو از عکس ها حذف کنین.
- واقعیت مجازی – صحنه های خیره کننده واقعیت مجازی 360 درجه ایجاد کنین.
پروژه های قابل توجهی که از سینت آیز برای ساخت اونا استفاده شده:
نرم افزار ردیابی به طور گسترده توی زمینه های حرفه ای فیلم، تلویزیون، موزیک ویدیو، تبلیغات تجاری و بازی های ویدیویی استفاده میشه. سینت آیز برای فیلم “کتاب سبز” که برنده جایزه اسکار شد و سریال محبوب “چیزهای عجیب” از شبکه نتفلیکس استفاده شده.
هفدهمین نرم افزار موشن گرافیک:3DCoat from Pilgway
مجسمه سازی اجسام سه بعدی برای بسیاری از طراحان گرافیک حرکتی، بخش اساسی فرآیند طراحیه. 3DCoat یه ابزار مجسمهسازیه که برای ایجاد مدلهای سهبعدی ارگانیک و سخت از بلوکهای خاک رس دیجیتالی، طراحی شده. این نرم افزار برای ایجاد کاراکترها و اشیاء با جزئیات بالا استفاده میشه.
ویژگی های نرم افزار 3DCoat در موشن گرافیک:
3DCoat به طور خاص برای مجسمه سازی سه بعدی استفاده میشه. انیماتورهایی که با اشیاء پیچیده کار می کنن میتونن از انتخاب گسترده قلم موها، رویکردهای نقاشی و مواد هوشمند 3DCoat از طریق یه نمای رندر فیزیکی بدون وقفه با HDLR استفاده کنن.
مزایای کار با نرم افزار 3DCoat برای موشن گرافیک:
3DCoat تمام ابزارهای مورد نیاز برای مجسمه سازی و بافت طرح های باورنکردنی رو داره. این نرم افزار به طور گسترده توسط صنعت و دانشگاه های سراسر جهان پذیرفته شده. 3DCoat همچنین آموزش های عالی و مقالات آموزنده ای رو از طریق وب سایت خودش ارائه میده تا به کاربران کمک کنه از قابلیت های قدرتمند تعبیه شده توی نرم افزار استفاده کنن.
مهم ترین مزیت تعداد برس های انتخابی این نرم افزار هستش. وقتی ابزارهای هوشمند بسیار پیشرفته ای برای تغییر سطوح دارین، مجسمه سازی بسیار آسون تر میشه. با توجه به اینکه برنامه چقدر پیچیده اس، تسلط روی اون به طرز شگفت انگیزی آسون هستش.
معایب کار با نرم افزار 3DCoat برای موشن گرافیک:
معایب 3DCoat بسیار کمه، اما همه نرم افزارها دارای نقص هستن. 3DCoat حافظه زیادی رو اشغال میکنه و هنگام کار با مدلهای سنگینتر، چندان خوب عمل نمیکنه.
نحوه استفاده از 3DCoat در موشن گرافیک:
- مجسمه سازی – 3DCoat به طراح گرافیک متحرک اجازه میده تا با استفاده از تعداد زیادی ابزار بصری، چهره ها، شخصیت ها و اشیاء پیچیده رو قالب بندی کنه.
- بافت – بافت مدل سه بعدی با 3DCoat ساده شده. این نرمافزار شامل ابزارهای پیشرفتهای مثل مواد هوشمند، مواد PRB، مش نقشهبرداری شده با اشعه ماوراء بنفش و نقاشی رأس هستش.
پروژه های قابل توجهی که از 3DCoat برای ساخت اونا استفاده شده:
ابزارهای فوق العاده قدرتمند موجود توی 3DCoat توی بسیاری از بازی های ویدیویی محبوب به نمایش گذاشته شده. Bethesda، سازندگان سری Fallout و بازیهای Elder Scrolls از 3DCoat توی جریان کاری خودشون استفاده کردن.
هجدهمین نرم افزار موشن گرافیک:Adobe Substance Painter
Substance Painter یه برنامه تکسچر سه بعدی محبوب از Adobe هستش. این نرم افزار با استفاده از برس های پیشرفته و مواد هوشمند به طراحان گرافیک متحرک کمک میکنه تا به صورت سه بعدی نقاشی کنن. سابستنس پینتر به طور گسترده توی تولید فیلم و بازی و همچنین طراحی محصول، مد و معماری استفاده میشه.
ویژگی های نرم افزار سابستنس پینتر برای موشن گرافیک:
سابستنس پینتر ابزار قدرتمندیه که بسیاری از طراحان گرافیک متحرک توی جریان کار خودشون از اون استفاده میکنن. این نرم افزار برای افزودن رنگ و بافت به مدل های سه بعدی استفاده میشه. ابزارهای هوشمند به طراحان اجازه میده تا روی سطوحی که با هر شکلی سازگار هستن کار کنن.
مزایای نرم افزار سابستنس پینتر:
هر نرم افزاری از Adobe قابل اعتماد و عالی هستش و در داخل و خارج از Creative Cloud به خوبی کار میکنه. سابستنس پینتر راه حل Adobe برای رنگ آمیزی و بافت به صورت سه بعدی هستش و بخشی از مجموعه Substance 3D شرکت معتبر طراحیه.
معایب نرم افزار سابستنس پینتر:
با این که سابستنس پینتر توسط Adobe ساخته شده و میشه اون رو به راحتی توی گردش کار فتوشاپ، ایلستریتور، افتر افکت قرار داد، اما این نرم افزار توی Creative Cloud گنجانده نشده.
نحوه استفاده از سابستنس پینتر در موشن گرافیک:
- مواد هوشمند و ماسک های هوشمند – جزئیات واقعی رو به هر سطحی اضافه کنین.
- ایجاد مواد پیشرفته – ظاهر واقعی مواد مثل پراکندگی زیرسطحی، درخشش، ناهمسانگردی یا پوشش شفاف رو ایجاد کنین. ابزارهای تولید سابستنس پینتر توی طراحی ماکت های محصول و طرح های معماری هم بسیار مفیده.
پروژه های قابل توجهی که از سابستنس پینتر برای ساخت اونا استفاده شده:
سابستنس پینتر توی دنیای انیمیشن ژاپنی بسیار محبوبه. استودیوهای طراحی انیمه/گیبلی توی ژاپن این نرم افزار رو به عنوان یکی از اجزای اصلی توی کارشون استفاده میکنن.
نوزدهمین نرم افزار موشن گرافیک:Adobe Substance Designer tag_name=”h2
Adobe’s Substance Designer یه برنامه غیر مخرب مبتنی بر گره برای ایجاد برس ها، فیلترها و مواد از ابتدا هستش. سیستم نمودارها و گره ها به طراحان کمک میکنه تا قفل کامل اکوسیستم Substance رو باز کنن.
سابستنس دیزاینر بخش اساسی مجموعه 3D Substance Adobe هستش. بدون این نرمافزار، سایر برنامههای طراحی سه بعدی موجود توی این مجموعه کارایی نداره.
Adobe یه ویدیوی عالی داره که نقش سابستنس دیزاینر رو توی گردش کار Substance 3D توضیح میده.
ویژگی های نرم افزار سابستنس دیزاینر در موشن گرافیک:
سابستنس دیزاینر به هنرمندان موشن گرافیک کمک میکنه تا مواد پیچیده، الگوها، فیلترهای تصویر، نورهای محیطی و مدل های سه بعدی ایجاد کنن. گرهها و نمودارهای نرمافزار هر کدوم یه مرحله از فرآیند طراحی رو نشون میدن. گره ها به هم متصل میشن، ادغام میشن و با هم تقسیم میشن تا یه سیستم فوق العاده پیچیده با خروجی های عالی رو ایجاد کنن.
مزایای نرم افزار سابستنس دیزاینر برای موشن گرافیک:
اگه می خواین طرح های سه بعدی توی Adobe ایجاد کنین، سابستنس دیزاین کامل ترین و جامع ترین نرم افزار موجود هستش. یکی از شکایات رایج درباره افتر افکت عدم توانایی توی ایجاد مدل های سه بعدیه. که با این نرم افزار قابل حله.
معایب نرم افزار سابستنس دیزاینر برای موشن گرافیک:
سابستنس دیزاینر یه نرم افزار طراحی قدرتمنده که فرآیند بافت رو ساده می کنه. با این حال، اگه توی زمینه موشن گرافیک تازه کار هستین، این نرم افزار برای شما مناسب نیستش. برای اینکه بتونین از این نرم افزار به خوبی استفاده کنین لازمه که تجربه کافی توی بحث طراحی داشته باشین.
Purchasing Substance Designer نسبت به سایر محصولات Adobe توی سطح بالایی قرار داره.
نحوه استفاده از سابستنس دیزاینر در موشن گرافیک:
- تولید بازی های ویدیویی – بسیاری از محبوب ترین بازی های ویدیویی موجود توی بازار برای بافت سازی و ایجاد مواد از سابستنس دیزاینر استفاده می کنن.
- هنرهای تجسمی – مجموعه Substance 3D یکی از بهترین انتخابها بین هنرهای دیجیتال هستش که به رونق NFT دامن میزنه.
پروژه های قابل توجهی که از سابستنس دیزاینر توی ساخت اونا استفاده شده:
افزایش محبوبیت هنر دیجیتال ایجاد شده توسط فناوری بلاک چین به هنرمندان دیجیتال راهی برای نمایش هنر خودشون داده و اونا هم از نرم افزار سابستنس دیزاینر برای این کار استفاده میکنن.
بیستمین نرم افزار موشن گرافیک:Apple Motion
Motion یه نرم افزار موشن گرافیک دو بعدی و سه بعدیه که توسط اپل ساخته شده. طراحان از این برنامه برای ایجاد عناوین سینمایی دو بعدی، سه بعدی و 360 درجه، انتقال سیال و جلوه های واقعی استفاده می کنن.
ویژگی های نرم افزار موشن برای موشن گرافیک:
نرم افزار موشن گرافیک اپل راه حلی برای مدیریت انیمیشن های پیچیده و بسیار پیشرفته برای Final Cut Pro هستش. برنامه موشن معمولاً به عنوان جایگزینی برای افترا فکت برای طراحانی استفاده میشه که ترجیح میدن توی اکوسیستم نرم افزار ویرایش ویدیو اپل کار کنن.
مزایای نرم افزار موشن اپل:
موشن یه نرم افزار موشن گرافیک بسیار ارزون و با قابلیت بالاس. این برنامه برای شروع کار با گرافیک های متحرک یا برای افزودن انیمیشن ها، عناوین و جلوه های بصری سریع به فیلم ها عالیه.
معایب نرم افزار موشن اپل:
هیچ بحثی توی این وجود نداره که محصولات اپل به خوبی کار می کنن، اما این نرم افزار فقط برای کاربرای اپل قابل استفاده اس که این یه عیب بزرگ برای این نرم افزار میتونه باشه.
یکی دیگر از معایب این نرم افزار کار توی سه بعدیه اونه. در حالی که نرم افزار موشن به شما کمک میکنه توی فضای سه بعدی با نورپردازی، دوربین های مجازی با فایل های وارد شده کار کنین، اما نمیتونین از اشیاء سه بعدی اون خروجی بگیرین.
نحوه استفاده از نرم افزار موشن اپل در موشن گرافیک:
- ردیاب اشیا – نرم افزار موشن از یادگیری ماشینی بسیار پیشرفته برای ردیابی چهره ها و اشیاء توی صحنه ها استفاده می کنه. ابزار Match Move به شما این امکان رو میده که حرکات رو آینه کنین و فرستندهها، تکثیرکنندهها، متن و شکلها رو برای ایجاد حرکاتی شبیه به واقعیت اضافه کنین.
- عناوین دو بعدی و سه بعدی – متن متحرک توی حرکت ساده شده. این نرم افزار از ابزار متن متحرک بصری با قابلیت کشیدن و رها کردن استفاده می کنه.
پروژه های قابل توجهی که از نرم افزار موشن اپل توی ساخت اونا استفاده شده:
Motion و Final Cut X گزینههای مورد علاقه فیلمهای هالیوودی نیستن، اما به طور مرتب برای تولید تبلیغات تلویزیونی استفاده میشن. هنرمندان تجسمی از نرم افزار موشن برای عنوانها، متن پایین و انیمیشنهای ساده توی اسپاتهای تلویزیونی استفاده میکنن.
بیست و یکمین نرم افزار موشن گرافیک:Natron by The Foundry
Natron یه نرم افزار ترکیبی متن باز هستش که برای VFX و موشن گرافیک استفاده میشه. این برنامه برای مدیریت اشیاء 2 بعدی و 2.5 بعدی طراحی شده. ناترون یه جایگزین عالی برای نرم افزار نیوک و افتر افکت هستش.
ویژگی های نرم افزار موشن گرافیک ناترون:
ناترون دارای کلیدهای قدرتمند، roto/rotopaint و ابزارهای ردیابی دو بعدیه که برای ساخت موشن گرافیک و جلوه های بصری با کیفیت بالا لازمه. رابط کاربری گرافیکی انعطاف پذیر این نرم افزار از یه موتور مبتنی بر گره چند پلتفرمی بصری استفاده می کنه.
مزایای استفاده از نرم افزار موشن گرافیک ناترون:
ناترون فناوری منبع بازه که به این معنیه که دائماً در حال بهبوده. ناترون اولین بار توی سال 2014 توی GitHub آپلود شد و همچنان به یه راه حل ترکیبی با کیفیت تجاری بصری تبدیل شده. یه جامعه قوی توی پشت این برنامه وجود داره که به ایجاد یه راه حل رایگان و شفاف برای تولید گرافیک های متحرک و جلوه های بصری اختصاص یافته.
توسعه دهندگان نرم افزار ناترون به ارائه رابط کاربری مشابه ویندوز، مک او اس و لینوکس برنامه افتخار می کنن. اگه با نیوک آشنا هستین، استفاده از این برنامه برای شما بسیار آسون هستشد.
معایب استفاده از نرم افزار موشن گرافیک ناترون:
در حالی که ناترون شبیه به نیوک هستش، اما اونقدر قدرتمند نیستش. این برنامه ممکنه یه روزی به اندازه نیوک قدرتمند بشه اما در حال حاضر جایگزینی برای نیوک نیستش.
نحوه استفاده از ناترون در موشن گرافیک:
- لوگوهای متحرک – طراحان گرافیک متحرک میتونن با راه حل ساده مبتنی بر گره ناترون، لوگوهاشون رو زنده کنن.
- با ویرایشگر Curve متحرک سازی کنین – ایجاد انیمیشن های ساده با ابزار ویرایشگر منحنی ناترون.
[scroll_to title=”بیست و دومین نرم افزار موشن گرافیک:Toon Boom Harmony 21″]
بیست و دومین نرم افزار موشن گرافیک:Toon Boom Harmony 21 tag_name=”h2
Harmony 21 یه ابزار انیمیشن همه کاره اس که میتونه موشن گرافیک رو از طراحی تا تولید نهایی مدیریت کنه. این نرم افزار برای ساخت سریال های تلویزیونی متحرک دو بعدی، فیلم های بلند و بازی های ویدئویی مستقل استفاده میشه.
ویژگی های نرم افزار موشن گرافیک هارمونی 21:
انیماتورهای که معمولا از کاغذ استفاده نمیکنن از نرم افزار هارمونی 21 برای کارهاشون کمک میگیرن چون این نرم افزار رویکرد جامعی به انیمیشن های ساده داره. این نرم افزار دارای یه موتور براش باورنکردنی برای افزودن رنگ و بافت به سطوح هستش. هارمونی 21 همچنین قادر به ساخت انیمیشن های پیچیده تر با قابلیت ادغام سه بعدی و گنجوندن عمق و مواد پیچیده به اشیا هستش.
مزایای کار با نرم افزار موشن گرافیک هارمونی 21:
هارمونی 21 یه برنامه باورنکردنی برای موشن گرافیک به خصوص موقع ایجاد انیمیشن های ساده هستش. استفاده از این نرم افزار آسونه و ابزارهایی برای تکمیل پروژه ها از ابتدا تا انتها داره.
نرم افزار های همه کاره بسیار کمی توی صنعت موشن گرافیک وجود داره. اما هارمونی 21 برنامه عالیه اگه می خواین کار خودتون رو ساده کنین اما همچنان موشن گرافیک با کیفیت بالا تولید کنین این نرم افزار عالیه.
معایب کار با نرم افزار موشن گرافیک هارمونی 21:
هارمونی 21 یه نرم افزار موشن گرافیک چشمگیره به خصوص که یه راه حل جامع برای موشن گرافیک به حساب میاد. نقطه ضعف هارمونی 21 توی ویژگیهای پیشرفتهای مثل مدلسازی سه بعدی، بافتدهی و ترکیب مواد بسیار دقیق هستش.
موارد استفاده از نرم افزار هارمونی 21 برای موشن گرافیک:
- Paperless Animation –هارمونی 21 یکی از ساده ترین نرم افزارهای موشن گرافیک موجوده.
- ادغام 2D/3D – در حالی که هارمونی نمیتونه جلوه های 3 بعدی پیشرفته رو تولید کنه، طراحان میتونن اشیاء دو بعدی و سه بعدی رو توی این نرم افزار با هم ادغام کنن.
پروژه های قابل توجهی که از هارمونی 21 توی ساخت اونا استفاده شده:
هارمونی 21 یه نرم افزار انیمیشن پیشرو توی صنعت هستش که توسط بعضی از برترین استودیوهای جهان استفاده میشه. کارتونهایی مثل «فیلم باب اسفنجی: اسفنج بیرون از آب»، «پونی کوچک من: فیلم» و «سیمپسونها» از هارمونی ۲۱ برای تولیدش استفاده شده.
بیست و سه ومین نرم افزار موشن گرافیک:Fusion 18 by Black Magic Design
Fusion یه نرمافزار ترکیبی فوقالعاده پیشرفته اس که برای تولید فیلمهای پرفروش و نمایشهای تلویزیونی بیشماری استفاده میشه. رابط قدرتمند مبتنی بر گره نرم افزار به طراحان گرافیک این آزادی رو میده تا با طیف وسیعی از ابزارهای بصری، جلوه های پیچیده رو به سرعت و به راحتی ایجاد کنن.
ویژگی های نرم افزار مشون گرافیک فیوژن:
بسیاری از موفق ترین استودیوهای طراحی فیوژن رو به عنوان نرم افزار ترکیبی انتخاب می کنن. برای بیش از 30 سال، این برنامه با ادامه نوآوری توی زمینه امکانات طراحی، به پیشرفت صنعت گرافیک حرکتی کمک کرده. فیوژن شامل ابزارهایی برای تولید گرافیک های پخش خیره کننده، عناوین سه بعدی و جلوه های بصری باورنکردنی هستش.
مزایای کار با نرم افزار موشن گرافیک فیوژن:
فیوژن واقعاً توی ترکیب سه بعدی می درخشه. بسیاری از هنرمندان موشن گرافیک به دلیل قابلیت های سه بعدی نرم افزار از فیوژن به جای افتر افکت استفاده میکنن. فیوژن همچنین بر خلاف افتر افکت که مبتنی بر تایم لاین هستش مبتنی بر گره اس که میتونه دلیل دیگه ای برای انتخاب این برنامه به جای افتر افکت باشه.
معایب کار با نرم افزار موشن گرافیک فیوژن:
در حالی که فیوژن یه نرم افزار بسیار محبوبه، اما جامعیت اون نسبت به سایر نرم افزارهای موشن گرافیک موجود توی بازار کمتره. فیوژن بیشتر بر روی ترکیب بندی تمرکز داره تا موشن گرافیک و جلوه های بصری!
موارد استفاده از نرم افزار فیوژن در موشن گرافیک:
اگر به دنبال نرم افزار ترکیبی مبتنی بر گره هستین، فیوژن یه راه حل عالی هستش.
- انیمیشن سه بعدی – فیوژن ابزارهایی برای ایجاد اشیاء، متن و کاراکترهای سه بعدی باورنکردنی داره. این نرم افزار توی ساخت انیمیشن های سه بعدی بی نظیر عمل میکنه.
پروژه های قابل توجهی که از فیوژن توی ساخت اونا استفاده شده:
فیوژن 18 رزومه ای هالیوودی داره که جایگزینی اون کار سختیه. تقریباً هر استودیوی فیلمسازی بزرگی که فیلمها و برنامههای تلویزیونی با بودجه بالا میسازه، از فیوژن توی کار خودش استفاده میکنه. پروژه های قابل توجه این نرم افزار شامل «مریخی (The Martian)»، «ثور (THOR)» و «آلیس در آنسوی آینه (Alice Through the Looking Glass)» میشه.
بیست و چهارمین نرم افزار موشن گرافیک:Synfig
Synfig یه نرم افزار متن باز انیمیشن دوبعدیه که برای مک او اس، ویندوز و لینوکس در دسترس هستش. این نرم افزار برای انیمیشن با بودجه کم، توی مقیاس کوچک یا برای توسعه یه پایه طراحی، عالیه.
ویژگی های نرم افزار موشن گرافیک Synfig:
با اینکه Synfig یه راه حل اساسی برای تولید انیمیشن های ساده اس، اما این نرم افزار دارای تعدادی ویژگی های گرافیکی حرکتی ضروریه که به طراحان اجازه میده موقعیتهای یه شی رو توی نقاط خاصی از زمان تعریف کنن و به طور مستقل بین فریمها رو ایجاد کنن.
مزایای کار با نرم افزار موشن گرافیک Synfig:
Synfig دارای یه رابط کاربری آسون برای شروع کار با انیمیشن هستش. با اینکه این نرم افزار معمولاً برای اهداف تجاری استفاده نمیشه، ولی میتونه انیمیشن های با کیفیت بالا و روونی رو تولید کنه.
معایب کار با نرم افزار موشن گرافیک Synfig:
این نرم افزار یه نرم افزار اولیه اس و ویژگی های مورد نیاز برای تولید موشن گرافیک با کیفیت حرفه ای رو نداره.
موارد استفاده از نرم افزار Synfig در موشن گرافیک:
- انیمیشن پایه – Synfig برای انیمیشن های دو بعدی ساده و یادگیری نحوه استفاده از نرم افزارهای گرافیکی حرکتی عالیه.
- Vector Tweening – این برنامه به طراحان اجازه میده تا با تنظیم موقعیت های کلیدی و محاسبه خودکار بین فریم ها، بردارها رو دستکاری کنن.
بیست و پنجمین نرم افزار موشن گرافیک:Moho Pro by Lost Marble
Moho یه نرم افزار انیمیشن دوبعدیه که دارای ابزارهای قدرتمندی برای کمک به طراحان گرافیک متحرک توی طراحی و ریگ هستش. این نرم افزار به عنوان یه پروژه انیمیشن سرگرمی شروع شد، اما در نهایت به یه نرم افزار موشن گرافیک حرفه ای تبدیل شد. موهو اکنون در صنعت یه نرم افزار پذیرفته شده هستش و به دلیل استفاده توی فیلم های انیمیشن نامزد اسکار، یه نرم افزار شناخته شده به حساب میاد.
ویژگی های نرم افزار موشن گرافیک موهو:
موهو دارای سیستم قلاب دوبعدی فوق العاده قدرتمندیه که برای ایجاد اسکلت برای انسان، حیوانات یا سایر اشیاء عالیه. این نرم افزار برای ایجاد شخصیت ها و استفاده از فناوری بصری برای تکرار حرکات شبیه به زندگی واقعی طراحی شده.
حرکات توی نرم افزار موهو به لطف سیستم برداری منحصر به فرد، صاف و واقعی هستش. موهو شامل ابزارهای مختلفی میشه که طیف گسترده ای از سبک های انیمیشن رو توی خودش جای میده.
مزایای استفاده از نرم افزار موشن گرافیک موهو:
انیمیشن کاراکترها با مجموعه ابزارهای پویا موهو کاملاً بهینه شده. این نرم افزار دارای تعداد زیادی ویژگیه که به طراحان کمک می کنه فرآیند انیمیشن رو خودکار کنن.
ابزارهای پیشرفته موهو برای ساخت کاراکترهای قابل استفاده مجدد عالیه. برنامههای تلویزیونی، سریالهای وب، آژانسها و انیماتورهای بازی، موهو رو انتخاب میکنن چون میتونن ریگهای دو بعدی رو توی این نرم افزار توسعه بدن و بارها و بارها از اونا استفاده کنن.
معایب استفاده از نرم افزار موشن گرافیک موهو:
موهو یه نرم افزار باورنکردنیه اما دارای عیب هم هست. یکی از تنها محدودیت های این نرم افزار اینه که برنامه پشتیبانی محدودی از موتورهای بازی ارائه میده.
موارد استفاده از نرم افزار موهو در موشن گرافیک:
- 2D Rigging – موهو یکی از بهترین گزینه های موجود توی بازار برای ساخت کاراکترهای دو بعدی قابل استفاده مجدد هستش.
- استخوان های هوشمند – استخوان های هوشمند به طراحان کنترل کاملی بر حرکت شخصیت میده و تنظیم اون بسیار آسون هستش.
پروژه های قابل توجهی که از موهو توی ساخت اونا استفاده شده:
موهو بهترین گزینه برای تولیدکنندگان سریال های انیمیشن یوتیوب هستش. بعضی از محبوبترین شخصیتهای سریالهای وب با سیستم پیشرفته موهو ساخته میشن، که میتونیم به «Jay’s Life»، «Barry Tales»، «Puffin Rock» و «Lil Ron Ron» اشاره کنیم.
سخن پایانی:
توی موشن گورو ما سال هاس که توی محیطی حرفهای با نرمافزار موشن گرافیک کار کردیم. با توجه به تجربه خودم توی ساخت انیمیشن، میتونم بگم که همه برنامههای کاربردی مجموعه Adobe عالی هستن. Adobe با همه سیستم عامل ها سازگاری داره، فضای ذخیره سازی ابری و تطبیق پذیری رو داره.
همچنین گردش کار توی فتوشاپ، ایلستریتور، افتر افکت و پریمیر به راحتی انجام میشه. تنها جنبه ای که مجموعه Adobe به طور کامل اون رو نداره، گرافیک سه بعدیه، به همین دلیله که ما در کنار مجموعه نرم افزار های Adobe، برای گرافیک های سه بعدی سینما فوردی را پیشنهاد میکنیم و برای جلوههای بصری پیشرفتهتر توی فیلم و بازیهای ویدیویی، نرم افزار هودینی یا نیوک رو توصیه میکنیم.
اگه قصد یادگیری موشن گرافیک برای بی نیاز شدن توی بحث تبلیغاتی رو دارین باید بهتون بگم که ساخت موشن گرافیک کار خیلی سختیه و تسلط روی اون به سالها تجربه نیاز داره. استخدام یه طراح حرفه ای برای نیازهای بازاریابی، استراتژی بسیار معقول تر از یادگیری چندین برنامه نرم افزاری پیچیده برای موشن گرافیک هستش. اگه هم برای کسب و کارتون نیاز به یه ویدیو موشن گرافیک قوی دارین، همین امروز سفارش موشن گرافیک خودتونو ثبت کنین.
اگه هم به موشن گرافیک به عنوان یه حرفه نگاه می کنین و میخواین موشن گرافیک رو کامل و حرفه ای یاد بگیرین ولی نمیدونین از کجا شروع کنین، موشن گورو به شما کمک میکنه تا خیلی سریع و تخصصی اونو آموزش ببینین. فقط کافیه به قسمت محصولات آموزشی سایت برید، اونجا کلی آموزش رایگان داریم. آموزش موشن گرافیک جامع هم داریم که میتونین با اون به یه موشن دیزاینر همه فن حریف تبدیل بشین.
Cinema 4D عالیه من دوره های آموزشی موشن گورو تهیه کردم. امیدوارم این تابستون بتونم دوره هایی رو که تهیه کردم کامل ببینم و با سینما فوردی پروژه های عالی سه بعدی بزنم. ممنونم ازتون
کار با افترافکت رو ترجیح میدم چون محیط کاربری بهتری داره. اگرچه هر کدوم از نرم افزارها کاربرد خاص خودشون رو دارند. اما کار با افترافکت به نظرم مهیج تره.
سلام
مقاله خوبی بود
اسم بعضی از برنامه هارو نشنیده بودم.
سپاس بابت تهیه مقاله خوب شما. من یادگیری موهو را با دوره موشن گورو تکمیل کردم. موهو هم برنامه جالبی است.
چندتا از نرم افزارها برام جدید بود، حتما تستشون میکنم، ممنون از تیم موشن گرو👌🌹
خیلی عالی بود فقط ای کاش یه نمونه کار از هر کدوم می گذاشتید تا بیشتر آشنا بشیم.
بسیار عالی اینطوری که من دیدم چنتایی شون مال ادوبی بودن و خب قاعدتا بهترینشون باید افتر افکت باشه.