راز پشت پرده قیمت گذاری ویدیوهای موشن گرافیک معرفی محصول چیه؟
گه شما هم جزو اون دسته از افراد هستین که با خودتون فک می کنین قیمت یه ویدیوی موشن گرافیک معرفی محصول چقدره؛ این محتوا می تونه برای شما باشه. خودتون می دونین که از اولین لحظه ی صحبت با یه مجموعه ی موشن گرافیک تا دقیقا زمانی که سفارش ویدیوی شما به دست تون می رسه، اتفاقای خیلی زیادی رخ میده. بیشترین هزینه ای که شما برای یه ویدیوی معرفی محصول به صورت موشن گرافیک پرداخت می کنین، مربوط به سبک ویدیویی هست که انتخاب می کنین. البته فاکتورهای دیگه ای هم این وسط وجود دارن که می تونن مستقیم و غیر مستقیم روی قیمت نهایی ویدیو تاثیر بزارن.
[ux_image id=”14554″]
مراحل تولید یه ویدیوی معرفی محصول و خدمات، اون هم به صورت موشن گرافیک، شامل مراحل خیلی مختلفی میشه. مراحلی مثل تحقیقات درباره ی برند، فیلمنامه نویسی، ضبط صدا، طراحی خود ویدیو، ساخت صحنه های مختلف ویدیو و غیره. حالا ما درباره ی هر کدوم این ها تو ادامه ی داستان، مفصلا صحبت می کنیم. اما چیزی که می خوایم توی این بخش از محتوا بگیم اینه که هر کدوم این مواردی به اضافه ی موارد خیلی زیادی دیگه ای که ازشون نام نبردیم، هزینه دارن و هزینه های اون ها روی هزینه ی نهایی ویدیو، فاکتور میشه. به صرفه ترین کار و در واقع آسون ترین کار برای یه مجموعه ی موشن گرافیک اینه که یه نرخ ثابت رو برای مشتری در نظر بگیره و حالا با توجه به موارد مختلف و نحوه ی همکاریش با اون، روی قیمت نهایی یه تخفیفی هم اعمال کنه. اما بیاین توی پاراگراف بعدی درباره ی تفکیک سبک های ویدیو و تاثیر اون ها روی قیمت صحبت کنیم :
[ux_image id=”14553″]
معرفی سبک های مختلف ویدیو های معرفی محصول
اکثر طراحای ویدیوهای معرفی محصول معتقدن که سبک ویدیوی دو بعدی، یکی از بهترین سبک ها برای این مدل ویدیو ها تعریف میشه. ولی با این حال با سه تا انتخاب روی میز داریم که اون ها رو براتون توضیح میدیم :
1- انیمیشن های شخصیتی : یادتون باشه که کاراکترها و شخصیت های مختلف می تونن یکی از بهترین ابزارها برای بازاریابی محصولای شما باشن. قیمت این سبک از ویدیو ها تا حد خیلی زیادی به پیچیدگی و نوع انیمیشنی بستگی داره که شما انتخاب می کنید. مثلا یه شخصیتی که حرکات خیلی کندی داره و در حد یه سلام توی ویدیو ظاهر میشه، طبیعتا خیلی ارزون تر از کاراکتری هست که قراره خیلی خوشتیپ بیاد و عین بلبل براتون صحبت کنه. من مطمعنم که شما برای یه بار که شده، شخصیت ها و کاراکترهای دیزنی و پیکسار و دیدین و متوجه شدین که این شخصیت ها چقدر رفتار خیره کننده ای دارن. در واقع اینا اینقدر خفنن که انگار واقعا زندن. چرا؟ چون برای به حرکت درآوردن اون ها یه حجم بزرگی از طراحی های مختلف انیماتورها و رایانه های بزرگ، به کار گرفته میشن. شخصیت ها و کاراکترها خیلی پیچیده هستن چون می تونن احساسات مختلفی رو به مخاطب انتقال بدن. به همین خاطره که طراحی اون ها به مراتب سخت تره. خصوصا اگه قرار باشه که یه حس ناراحتی به واسطه ی اون ها انتقال داده بشه. طبیعی بودن این حس خیلی مهمه چون مغز ما خیلی راحت عواطف مصنوعی رو متوجه میشه. کلا برای اینکه یه انیمیشن شخصیتی خیلی خوبی رو بتونید طراحی کنید نیازه که چند تا نکته رو در نظر داشته باشین :
[ux_image id=”14552″]
2- منحصر به فرد بودن : شخصیتی که قراره طراحی بشه، باید منحصر به فرد باشه. چون اگه از شخصیت هایی که وجود دارن مثل سیمپسون ها یا میکی موس و غیره بخواید استفاده کنید، نتیجه ی کار اونجوری که باید خوب از آب در نمیاد. یعنی حتی توی یه ویدیو هم باید شخصیت پردازی ها دقیق اتجام بشه و هر کاراکتر ویژگی شخصیتی خاص خودش رو داشته باشه. این یعنی با اینکه سبک کلی ویدیو ثابته اما هر کاراکتر باید حرکات مختلف، حالات چهره متفاوت، راه رفتن متفاوت و غیره داشته باشه.
[ux_image id=”14551″]
3- صدا و آهنگ : حقیقتا این موضوع یکی از جزئیاتی هست که می تونه تاثیر غیر مستقیم اما خوبی داشته باشه. شخصیت های شما باید صدای قابل قبولی داشته باشن تا مخاطب شما بتونه بهشون اعتماد کنه. این موضوع خیلی بیشتر از چیزی که شما فکر می کنی مهمه. شما باید مخاطب خودتون رو بشناسین. زبان، لهجه، الگوهای گفتار یا انواع گفتاری که برای اون ها آشنا و باور پذیره رو پیدا کنین و بعد از اون ها استفاده کنین. دقت کنین که مثلا طرز حرف زدن یه پزشک ا یه فروشنده حتما باید متفاوت باشه.
[ux_image id=”14550″]
4- آناتومی : این موضوع هم می تونه خیلی تاثیر گذار باشه. مثلا اغراق توی شخصیت پردازی و طراحی آناتومی بدنی یه کارکتر می تونه برای مخاطب خیلی جذاب باشه. این جذابیت می تونه باعث خنده بشه و یا مخاطب رو به فکر فرو ببره. اما هر چیزی که هست، مهم اینه که مخاطب رو درگیر میکنه. دقیقا مثل یه نویسنده که می تونه با جمله هاش مخاطب رو تحت تاثیر قرار بده یه طراح هم می تونه با طراحی های مختلفش، کاری کنه که مخاطب جذب بشه.
[ux_image id=”14548″]
تعریف هزینه برای ویدیوی موشن گرافیک معرفی محصول
تمام مراحل و موقعیت هایی که توی پاراگراف های قبلی بهشون اشاره کردیم، فقط برای یه کاراکتر بود. حالا تصو کنین که قرار باشه روی چن تا کاراکتر کار کنین. هر کاراکتری که شما توی ویدیو های موشن گرافیک میبینین، ساعت روشون کار شده تا به این جایی برسن که هستن. البته که حتما شما ویدیوهای متحرکی رو هم دیدین که حرکات خیلی ساده ای دارن و خیلی مشخصه که کل حرکات کاراکترها کپیه و حتما متوجه شدین که اون ویدیو، تاثیری که باید رو روی شما نزاشته. یادتون نره که هیچ راه آسون و سریعی برای ساختن یه ویدیوی متحرک خوب با شخصیت های منحصر به فرد وجود نداره. راه باید آهسته و دقیق طی بشه!
چه زمانی استفاده از شخصیت ها برای ویدیو مناسبه؟
شما زمانی می تونی از شخصیت های مختلف برای ویدیوی خودت استفاده کنی که قرار باشه برند یه داستانی رو توضیح بده. هر داستانیکه به یه شخصیت نیاز داره. مثلا برندهایی که کارشون ارائه ی خدمات مختلفه، خیلی راحت می تونن از شخصیت های مختلف برای معرفی برند و خدمات شون استفاده کنن.
هزینه ی کاراکترهای ویدیو های موشن گرافیک معرفی محصول
توی این قسمت، همه چیییز به تعداد کاراکترها، ویژگی ها و کیفیت اون ها بستگی داره. پس ما نمی تونیم یه قیمت ثابت رو توی این بخش به شما ارائه بدیم.
هزینه ی اشیایی که به جای کاراکترها استفاده میشن
حقیقتا باید خدمتون عرض کنم که متحرک کردن اشیا اونم به سبک موشن گرافیک کلاسیک، هزینش خیلی کمتر از شخصیت پردازی توی ویدیو هست. اما داستان گفتن با اشیا خیلی سخت از روایت داستان با شخصیت های مختلف داستانیه. دلیل این سختی هم اینه که طراح ویدیو باید مطمعن بشه که اشیا اونطوری که باید تونستن منظور ویدیو رو برسونن. ببینید اگه قرار باشه که از اشیا برای توضیح و معرفی یه برند و یا یه کار استفاده بشه، باید کار اونقدر قوی باشه که انتهای ویدیو، مخاطب بتونه ارتبا بین لوگو و داستانی که مطرح شد رو به راحتی پیدا کنه. طبیعتا همه ما میدونیم که صحبت کردن با ویدیو کار خیلی آسونیه. اما جدا از بحث حضور اشیا یا کاراکتر های مختلف، هزینه اصلی که برای ساختن یه ویدیوی موشن گرافیک معرفی محصول یا برند برآورد میشه برای پروسه های مختلف دیگه ای هست که برای تولید ویدیو طی میشن.
چه زمانی استفاده از اشیا توی ویدیو های معرفی محصول و خدمات، کار درستیه؟
اشیا یکی از بهترین ابزار تعریف میشن وقتی که قراره محصول جدیدی معرفی بشه، اعلان جدیدی همگانی بشه، املاک و مستغلات به فروش برسه و مسابقه های مختلفی برگزار بشه!
[ux_image id=”14547″]
عکس و فیلمی که از صفحه گرفته میشه
خوب این کار یکی از کارهاییه که باهاش میتونین یه ویدیوی توضیحی ساده درست کنید که مراتب کم هزینه تر از باقی ویدیوهاست. ویدیوهایی که از صفحه گرفته میشن معمولا کاربردهای محدودی دارن و برای اهداف مشخصی به کار میرن. مثلا فیلم برداری از اسکرین یا صفحه، گزینه خیلی خوبی برای فیلم های آموزشی، آموزش ها، وب سایت ها و ویدیوهای راه اندازی برای محصولات یا خدمات نرم افزاری تعریف میشن. کما اینکه از اون ها میشه برای برنامه های تلفن همراه هم استفاده کرد. این مدل ویدیو ها خیلی از ارزون تر از ویدیوهای موشن گرافیک هستن و خوب طبیعتا کیفیت اون هارو هم ندارن.
[ux_image id=”14546″]
عناصر دو بعدی با سه بعدی
همین اول کار بگیم که منظور ما از عناصر سه بعدی این نیست که شما عینک بزنید و با عینک سه بعدی به ویدیو نگاه کنید. منظور ما از سه بعدی توی موشن گرافیک اینه که کاراکترها یا اشیا به صورت سه بعدی طراحی و ارائه میشن. مثلا شخصیت های CGI یا فیلمهای انیمیشن مدرن که به جای صاف بودن، عمق و وزن دارن؛ مثال خوبی برای این موضوع می تونن باشن. یادتون باشه که 3D همیشه هزینه بیشتری داره. چون اساساً یه بُعد اضافی وجود داره که باید طراحی و ارائه بشه. طراحی های سه بعدی زمان برتر و دقیق تر هستن. اما برای یه ویدیوی موشن گرافیک دوبعدی، فقط چند دقیقه طول می کشه تا همه عناصر ترکیب بشن و توی یه فایل فیلم قابل مشاهده ارائه بشن. در صورتی که برای ساختن یه ویدیوی سه بعدی با همون بازه ی زمانی، طراح به ساعت های زیادی برای کار نیاز داره. بنابراین توی ویدیوهای سه بعدی نه تنها برای کار اضافی برای هزینه پرداخت کنین، بلکه به یه زمان اضافی برای ایجاد، ترکیب و خروجی کار نیاز دارین.
چه زمانی ویدیوی سه بعدی انتخاب خیلی خوبیه؟
با اینکه به شما اثبات کردیم که ویدیوی های سه بعدی خیلی گرون تر هستن، اما بازم یه وقتایی هس که تاثیرگذاری اونها خیلی خیلی بیشتره و باید از این مدل ویدیوها برای معرفی و توضیح خدمات استفاده بشه. مثلا اگه شما محصول یا خدماتی دارین که مخاطب شما باید اونو حس کنه، ویدیوهای سه بعدی یه انتخاب خیلی عالی برای شما می تونن باشن. اما اگه قرار باشه که فقط یه داستان ساده درباره ی برندتون بگید، یه ویدوی دو بعدی متحرک کفایت میکنه.
مدت زمان ویدیوی معرفی محصول باید چقدر باشه؟
لازمه بدونید که توی اکثر مواقع، اصلا مهم نیست که ویدیوی معرفی محصول شما چقدر طولانی باشه. مقدار کاری که برای تولید اون ویدیو صرف میشه، فارغ از هر بازه ی زمانی یکسانه و هزینه ی خاص خودشو داره. حالا ممکنه که یه ویدیوی طولانی تر، گرون تر از یه ویدیوی کوتاه مدت باشه اما بازم این موضوع فقط یکی از فاکتورهای تاثیرگذار روی قیمته!
[ux_image id=”14545″]
فرآیند تولید برای ویدیوی موشن گرافیک
هیچ فرقی نمی کنه ویدیوی شما چند دقیقه باشه و چجوری باشه. این فرآیند باید برای تمام ویدویهای دنیا طی بشه و ثابته و تاثیر خودش رو روی قیمت نهایی داره.
مفهوم، خلاصه و اسکریپت
تمام تحقیقات کنار هم جمع میشن و در نهایت یه مفهوم ایجاد میکنن. این مفهوم هم زمینه رو برای طراحی و نوشتن فیلمنامه فراهم می کنه. باور کنید یا نه، طراحی و نوشتن فیلمنامه های کوتاه خیلی سخت ترن. طبیعتا گفتن داستان یه برند توی 30 ثانیه خیلی سخت تر از 60 یا 90 ثانیه هست. چون شما برای فهمیدن اینکه جزئیات اصلی چیا هستن و کدوم یکی اولویت دارن، به زمان نیاز دارین.
[ux_image id=”14542″]
طرح، مود بُرد و استوری بُرد
وقتی که فیلنامه نوشتنش تموم شد. نوبت زدن طرح و طراحی مود بُرد و استوری بُرد میرسه که خوب وقت خاص خودش رو مطلبه و هزینه های مربوط به خودشو داره.
ایجاد سبک ویدیوی موشن گرافیک
فرآیند ایجاد سبک اولیه برای تولید یه ویدیو رو می تونیم مهم ترین و زمانبرترین قسمت پروسه ی تولید تعریف کنیم. اما این موضوع رو هم نیازه بدونید که وقتی سبک یه ویدیو مشخص شد، بعدش شما هر چنتا که دوست داشتین میتونین ویدیو درست کنید. یادتون نره که طراحی و هنری که برای یه ویدیو به کار میره باید اصیل باشه و با لحن و روح برند مورد نظر مطابقت داشته باشه.
[ux_image id=”14541″]
صداگذاری
خیلی جالبه بدونین که هر استودیوی تولید ویدیوی موشن گرافیک، حتی بزرگ ترین و خفن ترینشون هم، کار صداگذاری ویدیوهاشون رو به مجموعه های بیرونی میسپارن. کلا صنعت صدا پیشگی، یه صنعت کاملا مستقیله که هر صنعت دیگه ای اگه بهش نیاز پیدا کنه، باید به صورت مستقل با این مدل مجموعه ها کار کنه. بنابراین طبیعیه که یه درصدی از هزینه کلی تولید ویدیو، برای همین بخش پرداخت میشه. کما اینکه این نرخ ها معمولا یه نرخ ثابتی هستن که خود هنرمندای صدا پیشه اون ها رو اطلاع رسانی می کنن.
موسیقی
قانونیش اینه که تمام موسیقی هایی که توی یه ویدیو به کار برده میشن، مجموزهای لازم رو داشته باشن و از صاحب اثر خریداری بشن. هزینه های مربوط به خرید موسیقی برای ویدیوی معرفی محصول و خدمات، معمولا نرخ های ثابتی هستن که حتما باید توی هزینه های تولید ویدیو، لحاظ بشن.
هزینه های اضافی
همونطور که مشاهده کردین، وقتی صحبت از سبک و ساخت یه ویدیو به میون میاد، فاکتورهای خیلی زیادی وجود دارن که می تونن روی مبلغ نهایی تاثیر بزارن. اما این ته داستان نیست. موارد دیگه ای هم هستن که اتفاقا خیلی مستقیم روی هزینه ساخت یه ویدیوی معرفی محصول تاثیر میزارن. این موارد شامل عوامل زیر میشن :
- نمایشنامه نویس
- کارگردان خلاق
- 2 تصویرگر
- 1-2 انیماتور
- هنرمند VO
- مهندس صدا (برای میکس صدا و موسیقی)
- و یه مدیر پروژه برای سازماندهی همه چیز و ارتباط با مشتری.
همه این آدما معمولا توی یه مدت زمان تعیین شده ای با هم کار می کنن و به ازای کاری که انجام میدن از استودیو حقوق میگیرن. علاوه بر این، استودیو موظفه که کامپیوترها و نرم افزارهای مورد نیاز این افراد رو بخره و نگهداری کنه و دائما ارتقا بده. ککنار این هزینه ها، هزینه ی اجاره ی دفتر استودیو، مالیات، آب، برق و گاز و هزار و یک مورد دیگه رو هم در نظر بگیرین که روی قیمت نهایی کار تاثیر میزارن.
[ux_image id=”14540″]
حرف آخر
تا اینجای کار متوجه شدیم که چیزای زیادی هستن که می تونن تعیین کننده قیمت یه ویدیوی موشن گرافیک معرفی محصول باشن. حقیقتش از اولین قدم تولید ویدیو بگیر تا اون ته تهش، همشون هزینه های خودشون و دارن و در نهایت خیلی وقتا قیمت گذاری برای استودیو یه نگرانی بزرگ محسوب میشه. برای اینکه یه استودیو بتونه خوب کار کنه، باید یه کم قیمت هاشو معقول تر نگه داره تا مشتری هم از پس پرداخت اونا بر بیاد. اصلا شاید بد نباشه که خودتون هم یاد بگیرین که چجوری می تونین یه ویدیوی موشن گرافیک خوب درست کنید. برای این کار کافیه که از دوره های آموزش رایگان موشن گرافیک موشن گورو استفاده کنین و هر سوالی دارین از پشتیبانای ما بپرسین.
موشن فلت یه چیز دیگست:)
تشکر از تیم خوب موشن گورو بابت راهنمایی هاتون
تفاوت استفاده از ویدیوهای سه بعدی و دوبعدی نکته بسیار مهمی هست که شما خیلی دقیق به آن اشاره کردید. داستان ساده با یک ویدیوی بعدی هم قابل روایت است. هم سریع و زیبا پروژه انجام می شود و هم مفهوم کامل منتقل اما برای حس کردن محصول، ویدیوی سه بعدی انتخاب درست تری خواهد بود. سپاس بابت نکات نابی که در مقالات به آنها اشاره می شود.